Circulair voedsel met Glutenvrij Retourbrood
- Onderzoeksproject
We gooien elk jaar tonnen aan brood weg. Niet alleen consumenten, maar ook bedrijven en bakkerijen. Wat als we dit ‘retourbrood’ zouden kunnen inzetten als grondstof? In dit project wordt onderzocht hoe retourbrood gebruikt kan worden als grondstof voor nieuwe toepassingen. Het retourbrood wordt omgezet tot een broodpasta, waarmee nieuwe producten gebakken kunnen worden.
Dit proces is eerder getest, maar de focus in dit project ligt op het maken van een glutenvrije broodpasta. De onderzoekers in het project kijken naar methodes waarmee de gluten verwijderd kunnen worden uit de pasta, zodat het voor consumenten met een glutenallergie toegepast kan worden. Verder wordt er onderzocht hoe de broodpasta commercieel ingezet kan worden door het verwerkingsproces efficiënter te maken en de logistiek te verbeteren.
Dit samenwerkingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de Universiteit van het Noorden.
Lector Healthy Food & Nutrition
Hogeschooldocent Onderzoek
Hogeschooldocent
Wil je meer weten over ons onderzoek naar gezondheid, voeding en duurzaamheid? Lees dan meer over ons lectoraat Biobased Ingredients.
Biobased IngredientsHoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?