Aqulva: Optimalisatie van zeewierteelt
- Onderzoeksproject
De teelt van zeewier met aquacultuur kan nieuwe kansen bieden om duurzame en gezonde voeding te ontwikkeling voor een groeiende wereldbevolking. Daarnaast speelt zeewier een cruciale ecologische rol: het produceert zuurstof, absorbeert CO2, en neemt overtollige voedingsstoffen uit het zeewater op. In dit project wordt onderzocht hoe zeewierteelt kan worden geoptimaliseerd voor een groep groene algen genaamd Ulva.
Binnen het AQULVA-project wordt er samengewerkt met het mkb om de teelt van geselecteerde Ulva-soorten op land te optimaliseren. Op deze manier kunnen we in de toekomst beter anticiperen op seizoensgebonden milieuveranderingen en zo de samenstelling van het zeewier te beheersen. Aan het eind van het project hopen we de uitdagingen van aquacultuur van Ulva op het land beter te begrijpen om verbeteringen te implementeren.
Professor Transition Circular Bioeconomy
Lees meer over onderzoek naar plantaardige inhoudsstoffen op de pagina van het lectoraat Plant Production & Processing.
Plant Production & ProcessingHoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?