Verduurzaming van de cacao-industrie met Juicy Beans
- Onderzoeksproject
Chocolade: een geliefd en gewild product. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de cacao-industrie. Verschillende factoren van duurzaamheid zijn namelijk van belang: de productie van chocolade zelf, het transport van de producten over de hele wereld, maar ook de financiële positie van de cacaoboeren. Dit project werkt aan verduurzaming van de cacao-industrie door de reststromen beter te benutten en de positie van de cacaoboeren te verbeteren. Zo kan jij nog meer genieten van je favoriete lekkernij!
Wat achtergrondinformatie: waar bestaat een cacaovrucht uit en hoe wordt chocolade gemaakt? De cacaoboon is slechts 20 procent van de gehele vrucht. De rest bestaat uit de schil en het vruchtvlees (ook wel 'pulp' genoemd). De laatste twee zijn reststromen die benut kunnen worden. Dit project richt zich op verschillende toepassingen van de pulp.
De productie van chocolade bestaat uit zeven stappen. Deze stappen zijn:
Dit project richt zich op stap 2 en 3 in het proces.
Met waardecreatie verbeteren we de sociale en economische positie van cacaoboeren
Lector Transitie Circulaire Bioeconomie
Lees meer over plantaardige voeding op de pagina van het lectoraat Plant Production & Processing.
Plant Production & ProcessingHoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?