De wereldbevolking groeit en dus blijft ook de vraag naar gezonde voeding, waaronder eiwitten en eiwitrijke producten, stijgen. Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen, moeten we onze huidige voedselproductie wereldwijd drastisch aanpassen.
Met alleen dierlijk eiwit komen we er niet, de productie hiervan neemt veel landoppervlakte in beslag, stoot relatief veel CO2 uit en verbruikt veel grondstoffen. Dit is op de langere termijn niet houdbaar en dus zullen we mondiaal over moeten stappen naar alternatieve (plantaardige) eiwitbronnen.
Het lectoraat Healthy Food & Nutrition voert praktijkgericht onderzoek uit op het gebied van duurzame voedselproducten voor een gezonde levensstijl door zich te richten op gepersonaliseerde productontwikkeling. Hierbij ligt de nadruk op samenstelling, textuur en beschikbaarheid van nieuwe macro- en micronutriënten. Denk hierbij aan plantaardige eiwitten, langzaam verteerbare zemelen en vezels. Deze leeropdracht is opgezet in samenwerking met Van Hall Larenstein.
De vraag waar wij aan werken is: hoe produceren we voldoende plantaardig eiwit en verwerken we dit op een efficiënte wijze tot smaakvolle producten met een hoge voedingswaarde?
Onze publicaties
Nieuwsgierig naar onze projecten en publicaties? Bekijk onze Pure-pagina.
Bekijk hier de publicaties van het lectoraat Healthy Food & NutritionOnze mensen
Ontmoet onze mensen-
Lizette Oudhuis
Lector Healthy Food & Nutrition
-
Andrea Werkman
Onderzoeker
-
Folkert Faber
Hogeschooldocent Onderzoek
Feedback component
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?