Op zoek naar alternatieve ingrediënten met Ingredient Maps

  • Onderzoeksproject
Lector Wynand Alkema van Data Science for Life Science and Health bekijkt resultaten in een lab.

De voedselindustrie verandert snel. Consumenten veranderen van de een op de andere dag hun voorkeuren en eisen. ​Daarnaast wordt de regelgeving rond voedsel regelmatig aangepast . Bedrijven moeten daardoor vaak recepten, processen en producten aanpassen. Een goede kennis van de eigenschappen van voedselingrediënten is hierbij cruciaal. In dit project werken we daarom aan een database van eigenschappen van ingrediënten. We letten daarbij met name op de smaak-en textuureigenschappen van ingrediënten. Hiermee kunnen voedselproducenten hun producten makkelijker aanpassen.

Hoe kunnen we goedkope en duurzame vervangingen vinden voor ingrediënten in recepten en producten?

Inhoud onderzoek

Fenna Feenstra werkt in een lab aan een data science project voor het Kenniscentrum Biobased Economy.

Onze mensen

Interessegebieden

  • Aarde en Milieu
  • Gezondheid en Sport