Op zoek naar alternatieve ingrediënten met Ingredient Maps
- Onderzoeksproject
De voedselindustrie verandert snel. Consumenten veranderen van de een op de andere dag hun voorkeuren en eisen. Daarnaast wordt de regelgeving rond voedsel regelmatig aangepast . Bedrijven moeten daardoor vaak recepten, processen en producten aanpassen. Een goede kennis van de eigenschappen van voedselingrediënten is hierbij cruciaal. In dit project werken we daarom aan een database van eigenschappen van ingrediënten. We letten daarbij met name op de smaak-en textuureigenschappen van ingrediënten. Hiermee kunnen voedselproducenten hun producten makkelijker aanpassen.
Hoe kunnen we goedkope en duurzame vervangingen vinden voor ingrediënten in recepten en producten?
ZakeNN heeft een interview gehouden met Wynand Alkema en Fenna Feenstra over dit project. Ze bespraken de rol van kunstmatige intelligentie en data science bij de ontwikkeling van duurzame recepten.
Lees meer over data science en voeding op de pagina van het lectoraat Biobased Ingredients.
Neem contact opLector Data Science for Life Sciences & Health
Hogeschooldocent/Onderzoeker
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?