Liane Meijer - de Vries
Productmanager
Je leert als verpleegkundige de kwaliteit en deskundigheid van jezelf en collega's verbeteren
Productmanager
Loop jij als verpleegkundige aan tegen de grenzen van je eigen vakbekwaamheid of die van je collega’s? Doet zich een probleem voor dat de kwaliteit van zorg beïnvloedt? En ben je benieuwd hoe je dit structureel kunt aanpakken? Meld je dan aan voor de cursus ‘Deskundigheidsbevordering’.
Tijdens deze cursus ga je op je eigen werkplek aan de slag. Je kiest voor een probleem dat op dat moment in je werk speelt en dat invloed heeft op de kwaliteit van zorg. Je leert hoe je dit probleem op een professionele wijze kunt analyseren. Daarbij worden vragen gesteld als: Wat ligt ten grondslag aan het probleem? En welke verpleegkundige competenties zijn nodig om dit probleem op te lossen? De aanpak van dit specifieke probleem vormt een basisformat voor het oplossen van andere problemen. Zo werk je tijdens - maar ook ná het volgen van deze cursus - stapsgewijs aan je eigen deskundigheidsbevordering en die van je team.
Uniek voor Noord-Nederland
Tijdens deze cursus ga je samen met je medecursisten uit andere zorgvelden aan de slag. Er is dus sprake van 'samenwerkend leren'. Dat betekent dat je veel mogelijkheden hebt om uit te wisselen met anderen. Je leert van elkaar en ontwikkelt je op deze manier verder als verpleegkundige. De cursus is onderdeel van de deeltijdopleiding Verpleegkunde.
De cursus ‘Deskundigheidsbevordering: groeien in vakbekwaamheid’ en de cursus ‘Kritisch redeneren: uitdaging voor de verpleegkundige!’ vormen samen Module 4 van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde. Beide cursussen kunnen echter ook los van elkaar gevolgd worden. Van de Deeltijdopleiding Verpleegkunde zijn onderstaande modules/cursussen ook los te volgen:
Ben je enthousiast geworden voor de cursus Deskundigheidsbevordering? En wil je je aanmelden? Vul dan uiterlijk 4 weken voor aanvang van de start het aanmeldformulier in via de aanmeldknop. Wij nemen dan contact met je op om de aanmeldprocedure op te starten. Ook ontvang je dan informatie over hoe je je kunt voorbereiden op deze cursus.
Deze opleiding is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister V&V. Het kwaliteitsregister is het hulpmiddel voor jou als verpleegkundige of verzorgende om je deskundigheid bij te houden.
Meer wetenBIG-geregistreerde verpleegkundigen met diploma MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding.
MBO-V, HBO-V of Inservice-opleiding. Voorwaarden voor deelname: je hebt een relevante werkplek in de zorg- of welzijnssector. En op je werkplek kun je tijdens het volgen van deze cursus worden begeleid door een collega met een diploma HBO-V.
Wil je samen met collega's dit traject volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in een andere opleiding op maat? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 2 keer per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
5 lesdagen.
Eens in de week een lesdag van 8 uur. Daarnaast heb je een relevante werkplek in de zorg- en welzijnssector. Zelfstudie: bij de start ongeveer 6-8 uur per week, daarna ongeveer 4 uur per week.
Heb je een mbo-diploma Verpleegkunde of Inservice diploma? Dan kom je in aanmerking om deze module tegen het wettelijk vastgestelde collegegeld te volgen. Bij aanmelding ontvang je hier meer informatie over.
Productmanager
Secretariaat
Frontoffice voor professionals en organisaties
Op donderdag 23 januari is er een Online Informatieavond voor professionals. Stel je vragen over de inhoud, toelatingsvoorwaarden, financiering en aanmeldprocedures. Ontdek of de opleiding bij je past en welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap in je carrière te zetten.
Meer informatie en aanmelden