Karin Engbers
Instroomcoördinator Ad en Ba HRM deeltijd
Vind, bind en begeleid medewerkers op een manier die hun welbevinden en duurzame inzetbaarheid bevordert en inclusief is
Instroomcoördinator Ad en Ba HRM deeltijd
We leven in een snel veranderende omgeving. Het is belangrijk om medewerkers en organisaties klaar te stomen voor deze toekomst. Als HR-professional ben je adviseur en gesprekspartner als het gaat om het aannemen of inhuren van mensen, het zorgen voor duurzaam (samen) werken, loopbaanontwikkeling en organisatieveranderingen.
In de Associate degree en Ad-opleiding HRM leer je in twee jaar hoe je medewerkers vindt, bindt en boeit. We leiden je op tot een ondernemende en veelzijdige HR-Professional.
Deze opleiding is in de Keuzegids-hbo 2025 uitgeroepen tot een topopleiding. Hiermee behoort de opleiding tot een van de beste van Nederland.
In de Ad-opleiding staat de HR-professional centraal die activiteiten ontplooit om geschikte medewerkers te vinden, om medewerkers met de organisatie te verbinden en voldoende ondersteuning te bieden. Je zorgt ervoor dat medewerkers kansen en mogelijkheden krijgen voor hun verdere ontwikkeling en draagt bij aan de ontwikkeling van een inclusieve organisatie. In de opleiding leer je hoe je de juiste medewerkers kunt vinden, hoe je zorgt voor een goede match en hoe je medewerkers kunt behouden door ze goed in te zetten, te ontwikkelen en te zorgen voor een plezierige en gezonde werkomgeving. Na 2 jaar heb je een Associate degree opleiding op niveau 5 afgerond.
De studie duurt twee jaar. In het eerste studiejaar maak je kennis met het brede werkveld van HRM, vanuit een algemene basis. Naast de algemene kennis op het gebied van HRM, verdiep je verder op het gebied van recruitment en talentcoaching. Denk hierbij aan het ontwikkelen van een goede recruitmentstrategie, de inzet van de juiste kanalen en tools om goede kandidaten te vinden, het voeren van een selectiegesprek en de opzet of (door)ontwikkeling van de onboarding van medewerkers. Vanuit de rol van talentcoach leer je hoe je medewerkers begeleidt in hun loopbaan en hoe je bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met andere woorden: je leert hoe je de juiste medewerkers kunt vinden, binden en begeleiden. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht. Je gaat aan de slag met een concreet vraagstuk uit de praktijk en sluit dit af met een concreet beroepsproduct. Denk hierbij aan een advies, plan van aanpak of ontwerp, dat je ook gaat uitvoeren in de praktijk.
De Ad Human Resource Management is een sterk praktijkgerichte opleiding. Je werkt individueel of in kleine (project)groepen aan opdrachten uit jouw eigen praktijk of aan opdrachten van andere organisaties.
De Associate degree opleiding duurt twee jaar.
Met een Ad Human Resource Management ben je een zeer geschikte kandidaat voor functies als:
Verder studeren?
Ben je nog niet uitgeleerd? Na het afronden van de Ad-opleiding kun je verder gaan met de bachelor HRM.
Deze opleiding is in de Keuzegids hbo 2025 uitgeroepen tot een topopleiding. Hiermee behoort de opleiding tot één van de beste van Nederland.
Kom meer te weten over de keuzegidsJe kunt instromen met een havo of mbo-niveau 4 diploma. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kun je een toelatingstoets afleggen: het 21+ assessment. Dit assessment bestaat uit een capaciteitentest, een motivatie-/ leerstijlentest en een gesprek. Heb je een ander of een buitenlands diploma, dan gaat de Hanzehogeschool eerst vaststellen of dit diploma van vergelijkbaar niveau is.
Als je je hebt aangemeld, ontvang je een portfolio om in te vullen. Na ontvangst van het door jou ingevulde digitale portfolio nodigen wij je uit voor een intakegesprek.
Wil je samen met collega's dit traject volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in een andere opleiding op maat? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 1 keer per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
Naast het volgen van colleges, trainingen en dergelijke moet je rekenen op gemiddeld 10 tot 12 uur zelfstudie (voorbereiding, werken aan de praktijkopdrachten, schrijven van rapporten, tentamens leren).
Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. Kijk op onderstaande button voor actuele informatie en voor het berekenen van de hoogte van het collegegeld voor jouw persoonlijke situatie.
De literatuurkosten zijn ongeveer €350 op jaarbasis.
De deeltijdopleiding start ieder jaar in september. De lesdag is op maandag van 9 tot 17 uur. Tentamens en afrondingen van projecten vinden overwegend plaats op de lesdag.
De Ad-opleiding duurt twee jaar. Een relevante werkplek is bij de start niet direct noodzakelijk. Je voert de praktijkopdrachten uit binnen jouw eigen organisatie of (in samenwerking met medestudenten) binnen een andere organisatie.
De deeltijdopleiding start ieder jaar in september. De lesdag is op maandag. Tentamens en afrondingen van projecten vinden overwegend plaats op de lesdag. Studenten van deze Ad en de studenten van de bachelor in deeltijd hebben een gezamenlijk eerste jaar. De inhoud van het eerste jaar komt met elkaar overeen, alleen de leeruitkomsten zijn verschillend. Na het eerste jaar verschilt het van elkaar en volgt ieder een eigen programma.
We werken in CoL-groepen (community of Learners) met opdrachten uit de hr-uitvoeringspraktijk. Daarnaast werk je in masterclasses, kennissessies en in een skillslab aan het opdoen en uitbouwen van de onderzoek- en gespreksvaardigheden.
Jaar 1
Programma
Semester 1 Duurzaam werken | Semester 2 Future of Work |
---|---|
Recruitment & Onboarding: praktijkopdracht. | Keuzethema: leren en ontwikkelen (leren in organisaties, training en ontwikkeling, leiderschap, management development of loopbaanmanagement) Praktijkopdracht. |
Fundamenten van HRM 1 + 2: cursus. | Fundamenten van HRM 3: cursus. |
Wellbeing@work: duurzame inzetbaarheid: praktijkopdracht. | Data-gedreven HR: praktijkopdracht. |
Persoonlijke en professionele ontwikkeling en vaardigheden. | Persoonlijke en professionele ontwikkeling en vaardigheden. |
Jaar 2
Programma
Semester 1 | Semester 2 |
---|---|
Recruitment: wet- en regelgeving, employer journey en branding, arbeidsmarktcommunicatie en gespreksvaardigheden. Praktijkopdracht. | Afstuderen en leren in de praktijk. |
Talentcoaching: wet- en regelgeving, loopbaancoaching, diversiteit en inclusie en gespreksvaardigheden. Praktijkopdracht. | Persoonlijke en professionele ontwikkeling en vaardigheden. |
Instroomcoördinator Ad en Ba HRM deeltijd
Frontoffice voor professionals en organisaties
Frontoffice voor professionals en organisaties
Op donderdag 23 januari is er een Online Informatieavond voor professionals. Stel je vragen over de inhoud, toelatingsvoorwaarden, financiering en aanmeldprocedures. Ontdek of de opleiding bij je past en welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap in je carrière te zetten.
Meer informatie en aanmelden