Ankelien Werkman
Opleidingscoördinator
Word een expert in verandertrajecten en motiveer je team.
Opleidingscoördinator
Een organisatie verandert voortdurend. Dat moet ook, om de ontwikkelingen in de markt voor te blijven. Natuurlijk wil je als manager veranderingen goed opzetten, implementeren en behouden. Belangrijk is ook dat je medewerkers mee willen en kunnen in de veranderingen. Tijdens de post-hbo opleiding Verandermanagement verwerf je de kennis en vaardigheden om verandertrajecten te managen.
Efficiënt werken, een kwaliteitsslag maken, nieuwe producten en diensten; het zijn veranderingen in de organisatie waar je graag grip op wilt hebben. Tijdens het verandertraject leer je hoe de nieuwe omstandigheden worden ingebed in de organisatie en medewerkers.
Je kunt in jouw organisatie een verandertraject te initiëren en beheren. Ook motiveer je medewerkers mee te gaan in het verandertraject.
Samen met maximaal twintig medestudenten uit diverse organisaties (profit en non-profit) volg je de bijeenkomsten. De opleiding draait om jouw bedrijfssituatie in je eigen organisatie. Je onderzoekt een verandervraagstuk en formuleert een aanpak en advies. Tijdens deze incompany study vorm je samen met maximaal zes medestudenten een leergroep. Het doel is dat jullie elkaar ondersteunen en adviseren. Je medestudenten komen uit diverse organisaties, zodat je verschillende visies leert kennen. Verder zijn er intervisiemomenten en coachingsgesprekken waarin je samen met medestudenten onder begeleiding kijkt naar je professionele ontwikkeling.
Je begint de opleiding met een nulmeting van je competenties. De nulmeting en het eindprofiel vormen de basis voor jouw studietraject. Je krijgt inzicht in en reflecteert op de wijze waarop dit bepalend is voor jouw handelen, in verleden, heden en toekomst in relatie tot jouw rol als veranderaar.
Het post-hbo Verandermanagement bestaat uit zes studieonderdelen.
1: Diagnose
Het studieonderdeel Diagnose geeft je inzicht in de inhoudelijke aspecten van de diagnose van een verandervraagstuk en de methode waarmee je de vragen beantwoordt.
Onderwerpen:
2: Ontwerp: Veranderstrategie en interventieplan
Er zijn geplande veranderingen en veranderingen die ontstaan door de ontwikkeling van de organisatie. Beide soorten zijn erop gericht om succesvol te zijn en te blijven. Welke veranderstrategie kies je en welk interventieplan zet je in?
Onderwerpen:
3: Inrichten
Veranderingen in organisaties gelden altijd ook voor de medewerkers. Het top-down invoeren van veranderingen is geen garantie voor succes. Maar hoe dan wel?
Onderwerpen:
4: Interveniëren en monitoren
De opleiding legt de nadruk op veranderingen die niet alleen incidenteel effect hebben, maar ook op de lange termijn tot verandering leiden. Welke aanpak kies je voor een duurzame verandering en hoe monitor je?
Onderwerpen:
5: Professionele ontwikkeling
Samen met medestudenten kijk je naar jouw professionele ontwikkeling. Je leert hoe je je blijft ontwikkelen en hoe je een bijdrage levert aan de toekomst van jouw organisatie.
6: In-company study
In leergroepen van ongeveer zes studenten werk je onder begeleiding aan een verandervraagstuk van jouw organisatie.
Deze opleiding is geaccrediteerd voor het CPION. De centrale organisatie voor het toetsen, diplomeren en registreren van postinitiële opleidingen.
Meer wetenManagers, beleidsadviseurs en andere hbo-professionals met een adviserende of actieve rol in verandertrajecten.
Hbo werk- en denkniveau
Wil je samen met collega's deze opleiding volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in specifieke modules? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 1 keer per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
De opleiding duurt effectief 6 maanden (doorlooptijd 9 maanden)
De opleiding bestaat uit 420 uur, inclusief bijeenkomsten.
Bijkomende literatuurkosten zijn ongeveer €170.
Productmanager
Frontoffice voor professionals en organisaties
Op donderdag 28 november is er een Informatieavond voor professionals. Je kunt in gesprek met docenten en studieadviseurs. En mensen spreken die de stap al gezet hebben.
Meer informatie en aanmelden