Alla Galstyan
Opleidingscoördinator
Begeleid cliënten naar herstel en maak verschil in hun leven
Opleidingscoördinator
Wil jij cliënten, familie en andere direct betrokkenen begeleiden bij het hervinden en herstellen van nieuw evenwicht op diverse vlakken van het leven? Gaat je hart sneller kloppen van zoeken naar oplossingsrichtingen om complexe vraagstukken het hoofd te bieden? Zoek je een verdieping op je verpleegkundig beroep die nog meer een appél doet op jouw doorzettingsvermogen, durf en lef? Dan is de post-hbo opleiding sociaal psychiatrisch verpleegkundige jouw vervolgopleiding!
Als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) ben je je bewust van de maatschappelijke invloed op het ontstaan, voorkomen en in stand houden van psychiatrische problemen. Als gespecialiseerd verpleegkundige weet je hoe je vraagstukken aanpakt met aandacht voor de sociale context, maatschappelijke impact en draagkracht en keuzes van het systeem en de cliënt.
De post-hbo-opleiding SPV is een duale competentiegerichte opleiding. De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld en in samenspraak met andere hogescholen. Tijdens de opleiding staan drie eenheden van leeruitkomsten (EVL’s) centraal, waaronder tien leeruitkomsten vallen die gebaseerd zijn op het expertisegebied van de sociaal psychiatrisch verpleegkundige (V&VN SPV, 2014).
1. Vakinhoudelijk handelen
2. Maatschappelijk handelen en samenwerken
3. Professionaliteit
De post-hbo-opleiding SPV duurt 18 maanden, opgesplitst in twee praktijkfasen van elk 9 maanden. Gedurende de opleiding leer je in toenemende mate te reflecteren op je eigen handelen en professionele identiteit. Tijdens de lesdagen staan zowel theorie als vaardigheden centraal die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Onze docenten staan allen met twee voeten in de praktijk waarmee de praktijk meegebracht wordt naar de schooldagen.
Een essentieel kenmerk van deze opleiding is het duale karakter, leren en werken is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het leren op de werkplek wordt door het onderwijs binnen de school ondersteund. Tijdens het leerproces word je in staat gesteld om de leeruitkomsten die centraal staan in de opleiding te behalen. Gedurende de opleiding heb je een praktijkcoach die de SPV praktijk kan voorleven en jouw eigenheid kan vormgeven en een portfoliodocent die helpt de verbinding te leggen tussen de opleiding en de praktijk.
Binnen de post-hbo-opleiding SPV werken we met de digitale leeromgeving Blackboard. Binnen Blackboard wordt gewerkt met en aan het digitaal portfolio.
Het onderwijs wordt aangeboden als theoretische kennis in combinatie met training van vaardigheden. Je krijgt een diversiteit aan methodieken aangeboden. Denk hierbij aan systeemgericht werken, crisisinterventies, oplossingsgericht denken en handelen, motiverende gespreksvoering, krachtgerichte interventies, kortdurende behandelstrategieën en positieve psychologie.
Belangrijke pijlers binnen de opleiding zijn: het vinden van het akkoord op de betrekking, in staat zijn te hypothetiseren, meerzijdig te denken en handelen en present te zijn. Er wordt op verschillende manieren gewerkt aan professionele rolontwikkeling, vaardigheden op het gebied van interprofessioneel samenwerken en stigma en destigmatisering. Je werkt aan leeruitkomsten door in de praktijk Action Learning Opdrachten uit te voeren en te werken aan proeves van bekwaamheid. De groepsgerichte activiteiten vinden plaats in de intervisie groepen en de vakbladgroepen waarmee gezamenlijk geschreven wordt aan een eigen vakblad. Het geheel aan leerlijnen is complementair van aard.
Na de opleiding Post-hbo SPV kun je je kennis verbreden met onder andere de opleiding Nascholing Werken met narratieven.
De opleiding is NLQF 6 gekwalificeerd.
Deze opleiding is geaccrediteerd voor het Kwaliteitsregister SPV. Het kwaliteitsregister is het hulpmiddel voor jou als sociaal-psychiatrisch verpleegkundige om je deskundigheid bij te houden.
Meer wetenCursist Roberto Murillo Cepeda (Forensisch verpleegkundige Forint/AFPN) aan het woord
De opleiding is voor hbo-opgeleide verpleegkundigen met minimaal twee jaar recente GGZ werkervaring. Tevens moet je werkzaam zijn binnen een instelling waar je in de volle breedte aan de SPV competenties kan worden gewerkt.
* Wanneer dit op jou van toepassing is, neem dan contact op met de coördinator van de opleiding.
Wil je samen met collega's dit traject volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in een andere opleiding op maat? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start twee keer per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
De kosten bedragen €9800,- en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
De opleiding omtvat 48 lesdagen verspreid over anderhalf jaar. De dagen waarop reflectie gegeven wordt zijn tot 17.30 uur of vanaf 8.30 uur. Tijdens de eerste 10 maanden van de opleiding vindt dit elke week op woensdag plaatsen daarna om de week.
De opleiding omvat 90 ECT(= 2520 studiebelastingsuren). De opleiding duurt anderhalf jaar met een tijdsinvestering van 8-12 uur per week.
Prijzen zijn inclusief cursusarrangement* en exclusief literatuurkosten van circa € 725, -
*Cursusarrangement: onbeperkt koffie, thee en ijswater.
Opleidingscoördinator
Medewerker Projecten en Processen
Frontoffice voor professionals en organisaties
Op donderdag 23 januari is er een Online Informatieavond voor professionals. Stel je vragen over de inhoud, toelatingsvoorwaarden, financiering en aanmeldprocedures. Ontdek of de opleiding bij je past en welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap in je carrière te zetten.
Meer informatie en aanmelden