Marjolein Annen
Programmacoördinator
Verdiep je expertise in digitale technologieën en leid de technologische vooruitgang
Programmacoördinator
Je gaat je verdiepen in bestaande digitale technologieën. Je krijgt inzicht in wat komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuwe oplossing wanneer je gebruik maakt van bestaande technologie. Je leert daarbij rekening te houden met vele verschillende aspecten die een rol kunnen spelen bij het ontwikkelen en het inzetten van jouw oplossing. Daarnaast bouw je verdere kennis op om te communiceren met ontwikkelaars, zodat de door jou aangedragen oplossing verwezenlijkt kan worden.
De module is onderdeel van de leergang Digitale technologieën. Deze leergang bestaat uit twee modulen die elk een semester duren. Module 1 (sept-jan) moet worden gevolgd voordat met module 2 (feb-juli) kan worden gestart. Indien je de competenties behorend bij module 1 al voldoende beheerst en dit ook kunt aantonen, dan kun je ook meteen met module 2 starten.
De module is onderdeel van het eerste jaar van de Master Digitale Technologie. Het certificaat dat de deelnemer ontvangt na afronding van deze module staat gelijk aan 10 ECTS en leidt tot een vrijstelling voor deze module indien de deelnemer doorstroomt naar de Master Digitale Technologie.
In deze module verken je een specifieke digitale technologie in detail en leer je hoe je deze kunt gebruiken om een prototype te bouwen. Je gaat een concept voor jouw eigen vraagstuk bedenken, waarbij deze digitale technologie centraal staat. Je leert bestaande code te gebruiken en te integreren in een door jou ontwikkeld product. Daarbij pas je ontwerpgerichte onderzoeksprocessen toe om jouw digitale oplossing effectief te ontwerpen en te ontwikkelen.
Gedurende deze module komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder privacy en beveiliging, gegevensverzameling en -verwerking, robotica, ethisch hacken en andere technologieën. Je krijgt inzicht in hoe deze technologieën werken en hoe je ze kan gebruiken om echte problemen op te lossen. Je leert waar je rekening mee moet houden wanneer je voor een bepaalde technologie kiest en welke mogelijke kansen en risico's aan het gebruik ervan zijn verbonden.
Naast technische vaardigheden behandelt deze module ook hoe je documentatie schrijft waarmee jij de voorgestelde oplossing en technische specificaties duidelijk kan overbrengen. Dit is belangrijk bij het communiceren van jouw ideeën aan andere belanghebbenden en ontwikkelaars, die verantwoordelijk zijn voor het tot leven brengen van jouw oplossing.
Aan het einde van deze module heb je een uitgebreid begrip van de digitale technologie die je hebt verkend, en kun je deze kennis toepassen om effectieve oplossingen te creëren voor echte problemen. Je leert vaardigheden aan die nodig zijn om jouw ideeën effectief te communiceren. Daarnaast kun je de technische informatie verstrekken die ontwikkelaars nodig hebben om jouw oplossing te realiseren.
Naast workshops over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van technologie, ga je bezig met het bedenken en uitwerken van een nieuwe digitale oplossing. Hierbij maak je gebruik van bestaande technologie. De workshops geven inzicht waar je (mogelijk) rekening mee moet houden tijdens het ontwikkelen van deze oplossing.
De module Digitale technologieën 2 bestaat uit de volgende workshops:
Workshops, groepsdiscussie, e-learning, vaardighedentraining en reflectie.
Hoofdtrainers van deze module zijn Matthijs Platje (coördinator) en Misja Hoebe. Daarnaast krijg je les van gastdocenten met aanvullende specifieke kennis vanuit andere opleidingen of achtergrond.
Deze module is geschikt voor professionals met een afgeronde technische bachelor of aantoonbare affiniteit met het ontwerpen of ontwikkelen van digitale technologie. Als je (werk)ervaring hebt met het ontwikkelen van digitale technologie, dan kun je de module via een persoonlijke leerroute doorlopen. Je kiest dan zelf aan welke praktijkvraagstukken je werkt, passend bij jouw interesses en loopbaanwensen. Je kunt ook je competenties ontwikkelen in vraagstukken bij je eigen werkgever. Zo integreer je je werkzaamheden en je opleiding. Dat levert naast extra verdieping ook tijdwinst op: win-win! We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.
Je bent direct toelaatbaar voor deze module als je een technische bachelor hebt behaald. Als je een ander type bachelor hebt gehaald, ben je toelaatbaar wanneer uit je motivatiebrief en een volgend intakegesprek je geschiktheid blijkt op basis van door jou aangedragen bewijzen. Je aanmelding zal dan beoordeeld worden op de volgende punten:
Wil je samen met collega's dit traject volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in een andere opleiding op maat? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 1 keer per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata
Veertien workshops van twee uur (op een vast tijdstip per week) en daaraan gekoppelde deelname aan de community of learners (CoL).
Naast een fysiek onderwijsdagdeel op de Hanze werk je zelfstandig aan opdrachten en investeer je tijd aan zelfstudie. Deze tijdsinvestering is maximaal 1 dag per week (8 uren). Jouw precieze tijdsinvestering is afhankelijk van de mogelijkheden om opdrachten bij je werkgever uit te voeren en jouw (werk)ervaring. Tijdens een intakegesprek bespreken we graag de mogelijkheden.
Programmacoördinator
Frontoffice voor professionals en organisaties
Op donderdag 23 januari is er een Online Informatieavond voor professionals. Stel je vragen over de inhoud, toelatingsvoorwaarden, financiering en aanmeldprocedures. Ontdek of de opleiding bij je past en welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap in je carrière te zetten.
Meer informatie en aanmelden