Marjolein Annen
Programmacoördinator
Verken de essentie van digitale technologie en zet de eerste stap naar innovatie
Programmacoördinator
Je maakt (nader) kennis met verschillende digitale technologieën. Je krijgt inzicht in wat er technisch gezien komt kijken bij het ontwikkelen van nieuwe digitale technologische oplossingen. Je leert daarbij hoe verschillende digitale oplossingen gebruikt én gemaakt kunnen worden. Je bouwt zo kennis op om te communiceren met ontwikkelaars, zodat de door jou aangedragen oplossing verwezenlijkt kan worden.
In deze module verdiep je je in de opwindende wereld van digitale technologieën waarbij de focus ligt op Virtual Reality, Machine Learning, Web- en App-ontwikkeling. De module geeft je inzicht in deze opkomende technologieën en voorziet je van de nodige vaardigheden om de impact van (toekomstige) digitale technologische ontwikkelingen te analyseren en te evalueren.
Een van de belangrijkste aspecten van deze module is praktijkervaring opdoen met digitale technologieën. De module gaat echter niet alleen over het leren kennen van de mogelijkheden van deze technologieën. Je krijgt ook inzicht in wat er technisch komt kijken bij het ontwikkelen van een nieuwe digitale technologische oplossing. Denk aan de tools die kunnen worden gebruikt, hoeveel code er nodig is en met welke factoren je rekening moet houden bij het creëren van verschillende digitale oplossingen.
Daarnaast behandelt de module een reeks gerelateerde kwesties die belangrijk zijn bij de ontwikkeling van digitale technologieën. Je leert bijvoorbeeld over ethische overwegingen bij technologieontwikkeling, inclusief de impact van deze technologieën op privacy en beveiliging. Je onderzoekt ook hoe je het toekomstige potentieel van nieuwe technologie kunt bepalen, hoe je de lange termijn impact op de samenleving kunt evalueren en welke veranderingen het teweeg kan brengen.
Gedurende de module werk je aan verschillende projecten die je helpen je nieuwe kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. Deze projecten geven je de kans om je eigen digitale oplossingen te creëren, waarbij je je kennis van verschillende technologieën en de factoren die hun ontwikkeling beïnvloeden, toepast.
Al met al is deze module een spannende en dynamische kennismaking met de wereld van digitale technologieën. Het is ontworpen om je te helpen een dieper begrip te ontwikkelen van deze opkomende technologieën en je vaardigheden aan te leren die nodig zijn om mee te bewegen met het steeds evoluerende digitale landschap.
De technologieën Virtual Reality, Machine Learning, Web- en App-ontwikkeling worden behandeld in twee workshops van elk twee uur. Daarbij gaan we elke technologie in de praktijk ervaren en bekijken we wat er komt kijken bij het ontwikkelen van oplossingen met behulp van deze technologie. Je bedenkt zelf voor elke technologie een concept die een oplossing kan zijn binnen jouw casus, daarbij rekening houdend met de verschillende aspecten van de technologie.
Je gaat in deze module ook programmeren. Er zijn een aantal fysieke workshops waar je klassikaal de opdrachten bespreekt, maar het meeste materiaal wordt online aangeboden. Voor deelnemers die nog niet kunnen programmeren is er een passend traject beschikbaar binnen deze module. Als je kunt aantonen over voldoende programmeervaardigheid te beschikken, hoef je niet alle programmeerworkshops te volgen.
De module Digitale technologieën 1 bestaat uit de volgende workshops:
Je bent direct toelaatbaar voor deze module als je een technische Bachelor of Science hebt behaald. Als je een ander type bachelor hebt gehaald, ben je toelaatbaar wanneer uit je motivatiebrief en een volgend intakegesprek je geschiktheid blijkt op basis van door jou aangedragen bewijzen. Je aanmelding zal dan beoordeeld worden op de volgende punten:
Wil je samen met collega's deze opleiding volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in specifieke modules? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 1 keer per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
Deze module bestaat uit veertien workshops van twee uur (op een vast tijdstip per week) en daaraan gekoppelde deelname aan de community of learners (CoL).
Naast een fysiek onderwijsdagdeel op de Hanzehogeschool Groningen werk je zelfstandig aan opdrachten en investeer je tijd aan zelfstudie. Deze tijdsinvestering is maximaal 1 dag per week (8 uren). Jouw precieze tijdsinvestering is afhankelijk van de mogelijkheden om opdrachten bij je werkgever uit te voeren en jouw (werk)ervaring. Tijdens een intakegesprek bespreken we graag de mogelijkheden.
Programmacoördinator
Frontoffice voor professionals en organisaties
Op donderdag 23 januari is er een Online Informatieavond voor professionals. Stel je vragen over de inhoud, toelatingsvoorwaarden, financiering en aanmeldprocedures. Ontdek of de opleiding bij je past en welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap in je carrière te zetten.
Meer informatie en aanmelden