mr. Laura van Wijk
Docent en studiebegeleider
Word een praktische jurist in een veranderende wereld
Docent en studiebegeleider
De samenleving juridiseert steeds meer. De behoefte aan mensen die hun juridische kennis praktisch weten te gebruiken, groeit. Of het nu gaat over contracten, aansprakelijkheid, vergunningen, procedures of Europese regelgeving, de deeltijdopleiding HBO-Rechten leidt je op om deze zaken af te handelen.
Een webshop die niet levert, schade door noodweer of een conflict met de gemeente? Recht is overal! Of het nu gaat over aansprakelijkheid, vergunningen, contracten, procedures of Europese regelgeving, de deeltijdopleiding HBO-Rechten leidt je op om deze zaken af te handelen. Je koppelt jouw juridische kennis aan je praktijkervaring en daarmee kun je veel betekenen voor particulieren en organisaties. Je zult tijdens de opleiding veel werken met casussen uit de beroepspraktijk, eventueel samen met medestudenten.
Met een diploma HBO-Rechten ben je juridisch breed opgeleid. In het bedrijfsleven en binnen de overheid is de vraag naar praktisch geschoolde juridisch medewerkers groot.
De deeltijdopleiding HBO-Rechten bestaat uit acht verschillende modules. De eerste module is de basismodule, waarin je je verdiept in juridische vaardigheden in zowel het publieke als private domein. Je maakt kennis met onderwerpen als staatsrecht, bestuursrecht, sociale zekerheidsrecht, strafrecht, privaatrecht en arbeidsrecht. Ook nemen we je mee in het juridische werkveld en ga je je bekwamen in gespreksvoering binnen het juridisch domein. Je verwerft de basiskennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het vervolg van de opleiding.
Na de basismodule volg je drie specifieke opleidingsmodules: Recht & Overheid, Energie- & Klimaatrecht en Recht voor Ondernemers. Daarnaast kun je twee modules zelf invullen met een onderwerp van jouw keuze, bijvoorbeeld belangenbehartiging, recht & digitalisering of conflictmanagement. Er is volop keuze! Ook ga je op stage. Als je een relevante werkplek hebt, is het mogelijk deze stage in te vullen bij je huidige werkgever. Het sluitstuk van je studie is de afstudeeropdracht.
Op verschillende momenten in het jaar kun je vrijblijvend meelopen met een lesdag van de deeltijdopleiding, zodat je kunt ervaren of een deeltijdstudie HBO-Rechten bij je past. Je bent van harte welkom! Voor meer informatie en aanmelden klik op onderstaande button.
De deeltijdopleiding HBO-Rechten is geschikt voor iedereen die graag verder wil in de juridische wereld, maar niet de mogelijkheid heeft om overdag en fulltime te studeren. Met de opleiding zul je je kennis van het recht en praktische vaardigheden (verder) ontwikkelen, zodat je kunt doorgroeien in het vak.
Vooropleiding minimaal havo- of mbo-niveau 4.
Ben je 21 jaar of ouder bij aanvang van de studie en voldoe je niet aan de juiste vooropleidingseisen? Door middel van een toets kun je aantonen dat je over het juiste hbo-niveau beschikt. De toets bestaat uit een capaciteitentest en de toelatingstoets Maatschappijleer. Aanmelden voor de capaciteitentest kan vanaf april via deze link. Bij het aanmelden vragen we je om een korte motivering te uploaden. Het is handig om deze informatie van te voren te verzamelen. Aanmelden voor de toelatingstoets Maatschappijleer kun je doen via www.toelatingstoetsen.nl. Je bent pas toelaatbaar als je de capaciteitentest en de toelatingstoets Maatschappijleer met voldoende resultaat hebt afgerond. Kijk voor meer specifieke informatie per opleiding op www.toelatingstoetsen.nl.
Voor de intakeprocedure van HBO-Rechten vragen we je een motivatiebrief te schrijven en een recent CV op te sturen. Zo willen we graag van je weten hoe je de deeltijdstudie, die minimaal 28 uur per week van je tijd vraagt, gaat combineren met je baan en privésituatie. We vinden het belangrijk dat je van te voren goed weet waar je aan begint. Ook bekijken we jouw CV om te kijken naar je werkervaring en opleidingen die je reeds gevolgd hebt. Er zal tevens informatie gegeven worden over het curriculum, mogelijkheden tot versnellen, stage, studiebelasting en studieloopbaanbegeleiding.
Mocht jouw motivatiebrief of CV aanleiding geven om een gesprek met je in te plannen, dan nemen we hierover contact met je op. In de meeste gevallen zal dit niet nodig zijn.
Wil je samen met collega's deze opleiding volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in specifieke modules? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 1 keer per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
De lessen vinden zowel fysiek als online plaats.
Tijdens de module volg je iedere dinsdag colleges en werk je in teamverband aan praktijkopdrachten. Naast deze lesdag ben je ook tijd kwijt aan zelfstudie. De mate waarin is mede afhankelijk van je werkervaring. Gemiddeld genomen ben je 28 uren in de week aan studietijd kwijt.
Er zijn diverse regelingen die voordeel kunnen opleveren voor jou of je werkgever. Deze regelingen kunnen het je soms net even iets gemakkelijker maken om jouw opleidingswens in vervulling te laten gaan. Kijk hiervoor op onderstaande button over financieringsmogelijkheden.
Docent en studiebegeleider
Op donderdag 28 november is er een Informatieavond voor professionals. Je kunt in gesprek met docenten en studieadviseurs. En mensen spreken die de stap al gezet hebben.
Meer informatie en aanmelden