Duurzaam leiderschap in Engineering

  • Associate degree
  • Deeltijd
  • 2 jaar

Kom kennismaken

Bezoek één van onze informatieavonden.

Meer informatie en aanmelden

Projectleider Techniek

Niveau
associate degree
Vorm
deeltijd
Duur
2 jaar
Locaties
Online en op locatie
Startmaanden
Start: februari, april, september, november
Studiebelasting
Studiebelasting: 25 uur per week
Kosten
Kosten: Wettelijk collegegeld
  • Techniek

Na deze opleiding

  • Heb je je bekwaamd op het gebied van projectmanagement;
  • Heb je je professionele vaardigheden verder ontwikkeld;
  • Ben je verzekerd van goede arbeidsperspectieven.

Wat ga je leren?

De tweejarige Associate degree-opleiding Projectleider Techniek is bedoeld voor beginnend of ervaren, technische professionals die willen doorgroeien naar een leidinggevende functie. Bijvoorbeeld als aankomend projectleider, werkvoorbereider of commercieel technicus. Ben je assertief en kritisch, hou je overzicht en blijf je rustig in elke situatie? Neem je snel de leiding als dat nodig is en gaat je dat gemakkelijk af? Dan is de deeltijdopleiding Associate degree Projectleider Techniek iets voor jou!

Inhoud

Je weet als geen ander dat de engineer van morgen continu moet innoveren. Innovatie staat dan ook voorop in de Associate degree Projectleider Techniek. De opleiding richt zich op innovatie via productontwikkeling en procesverbetering én via projectmatig werken. Werkgevers in de techniek staan te springen om ervaren, goed opgeleide professionals en werken daarom graag mee aan deze opleiding.

Opbouw

De opleiding bestaat uit 4 modules. Je begint met de basismodules:

  • Productontwikkeling
  • Procesverbetering
  • Technisch Projectmanagement

Door de drie basismodules krijg je een brede basis op het gebied van techniek en projectleiderschap. Daarnaast volg je een specifieke module, waarin jij je kunt specialiseren, gericht op de branche waarin je werkzaam bent. Je kunt kiezen uit de modules:

  • Automotive
  • Energietransitie* (Elektrotechniek / Werktuigbouwkunde)
  • Duurzaam Ondernemen (Technische Bedrijfskunde)

* Deze specialisatie geeft de mogelijkheid tot het behalen van het REWIC-diploma of certificaat Hoofdwerktuigkunde in centrales (HWTK), dat wordt erkend door de energie- en afvalbranche.

Doorstroommogelijkheden studieprogramma

Afhankelijk van de gekozen specialisatie in het tweede jaar kun je na afloop van de opleiding ook doorstromen naar de deeltijd bacheloropleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde. Het is dan mogelijk om in twee jaar tijd uw bachelordiploma te behalen.

Flexibel studeren in deeltijd

De opleiding is flexibel en modulair van opzet. Daardoor is het goed aan te passen aan uw persoonlijke situatie. U bepaalt zelf de manier van studeren.

Ervaring loont, en dat is in het onderwijs niet anders. Wij bouwen voort op 10 jaar ervaring met flexibel onderwijs. Het flexibele karakter van de opleiding maakt het mogelijk vanuit huis, vanuit uw werkplek of in een klassikale omgeving te studeren. Ook een combinatie van deze onderwijsvormen is mogelijk. De onderwijsvorm is tijdens de studie tevens gemakkelijk te wijzigen. Ons onderwijs maakt het volgen van jouw studie ook vanuit het buitenland mogelijk.

Het modulaire karakter van de opleiding maakt het mogelijk om zelf het tempo te bepalen waarin je de opleiding volgt. Je kunt alle modules achter elkaar volgen, maar het is ook mogelijk om na het afronden van één of enkele modules een pauze in te lassen.

Praktijkgericht studeren in deeltijd

De deeltijdopleiding Projectleider Techniek is zeer praktijkgericht. De studie voer je deels uit op je eigen werkplek. Zo pas je de opgedane kennis meteen toe en kun je werk en studie optimaal combineren. Beschik je niet over een relevante werkplek, dan dien je stage te lopen.

Voor wie is deze opleiding?

  • Technische professionals met relevante werkervaring, die willen doorgroeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld als aankomend projectleider, werkvoorbereider of commercieel technicus.
  • Communicatief vaardige en sociale doeners, die van aanpakken weten en opbloeien in een dynamische en afwisselende omgeving.
  • Professionals die overzicht houden, rustig blijven in iedere situatie en op natuurlijke wijze de leiding nemen

Wat heb je nodig?

Havo
Profiel Natuur & Techniek
Natuur & Gezondheid (met Natuurkunde, Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek en Ontwerpen)
Economie & Maatschappij - niet toelaatbaar
Cultuur & Maatschappij - niet toelaatbaar

Vwo
Profiel Natuur & Techniek
Natuur & Gezondheid (met Natuurkunde, Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek en Ontwerpen)
Economie & Maatschappij (met Natuurkunde)
Cultuur & Maatschappij - niet toelaatbaar

Mbo
Niveau 4-diploma. Studenten uit de alle mbo-domeinen zijn direct toelaatbaar. Wij adviseren dringend dat je je inhoudelijk voorbereidt op de hbo-opleiding van je keuze. Dat kan op twee manieren:

  1. Volg één of meerdere doorstroomkeuzedelen
  2. Maak gebruik van het voorbereidingsaanbod op www.mbohbonoordnederland.nl. Je vindt hier informatie over voorbereidingscursussen, lesstof voor zelfstudie en oefenmateriaal voor Wiskunde B. Daarnaast biedt de Hanzehogeschool ook opfriscursussen Wiskunde en Natuurkunde aan.

Aanvullende toelatingsvoorwaarden: je moet minimaal 252 uur per module werkzaam zijn in een aan de studie verwante functie en bedrijf.

Ouder dan 21 en niet de juiste vooropleiding?
a een toelatingsonderzoek waarin uw kennis van Wiskunde, Nederlands en Natuurkunde getoetst wordt, ben je mogelijk alsnog toelaatbaar. Voor informatie over de toelatingstoetsen zie toelatingstoetsen.

Voor organisaties

Wil je samen met collega's deze opleiding volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in specifieke modules? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.

Lees meer over maatwerkopleidingen

Praktisch

Deze opleiding start vier keer per jaar

Startdata

Hieronder vind je een overzicht van alle startdata

Lestijd:
18:00 - 22:00 uur
Alle lesdagen:
Maandag
Locatie:
Van DoorenVeste, Groningen
Kosten:
Wettelijk collegegeld

Data

De deeltijd(avond)opleiding start ieder jaar begin september. De afstandsvariant start, bij voldoende deelname, ook in november, februari en april.

Tijden

Maandag- en donderdagavond van 18:00 tot 22:00 uur en incidenteel op andere momenten. Voor de afstandsvariant gelden na de startdag twee verplichte contactdagen per studiejaar.

Duur

Gemiddeld een halfjaar per module, totale duur minimaal 2 jaar. Heb je de juiste vooropleiding, werk je op mbo+-niveau en heb je minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring? Dan kun je bij ons een assessment doen om te bepalen of we de studie kunnen verkorten of verlichten.

Studiebelasting

De studielast is ongeveer 20 tot 25 uur per week, waarvan 8 college-uren per week, bij een studietempo van één module per half jaar.

Overige kosten

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. Kijk op onderstaande button voor actuele informatie en voor het berekenen van de hoogte van het collegegeld voor jouw persoonlijke situatie.

We denken graag met je mee

Interessegebieden

  • Techniek
Meld je aan via Studielink

Deel deze pagina