Lectorinstallatie dr. Wytze van der Gaast

Wytze van der Gaast 1500-1000px.jpg
  • Datum
    • datum

  • Tijd
    • starttijd

    • eindtijd

  • Locatie

    Van OlstBorg

    locatie

Het College van Bestuur van de Hanze Groningen nodigt je van harte uit voor de lectorinstallatie van dr. Wytze van der Gaast als lector Economische vraagstukken binnen de energietransitie op 17 oktober 2024.

Programma

14:30 uur – Voorprogramma 
15:30 uur - Ontvangst  
16.00 uur - Film 
16:05 uur - Annemarie Hannink MHA, lid College van Bestuur   
16:15 uur - Lectorale rede dr. Wytze van der Gaast 
16.40 uur - Installatie   
16.45 uur - drs. Kuneke Schraagen, directeur Instituut voor Business, Marketing & Finance   
17:00 uur - Receptie tot 18:00 uur 

Voorprogramma

Voorafgaand aan de installatie vindt vanaf 14:30 uur een paneldiscussie plaats. Prof. dr. Catrinus J. Jepma (Rijksuniversiteit Groningen en New Energy Coalition), drs. Hans Warmenhoven (Energie Beheer Nederland) en anderen zullen discussiëren over economische vraagstukken van de energietransitie zoals een marktorganisatie energiesysteem. Het panel wordt geleid door Marloes Nieuwenhuis. 

Dr. Wytze van der Gaast

Wytze van der Gaast (1969) studeerde in 1993 af aan de Rijksuniversiteit Groningen als algemeen econoom, waarna hij aan het werk ging bij JIN Climate & Sustainability. In 2015 promoveerde Wytze op een proefschrift over ‘International Climate Negotiations’. Hij is betrokken bij de Stichting Nationale Koolstofmarkt, die CO2-certificaten uitgeeft aan Nederlandse klimaatprojecten. Per 1 oktober 2023 is hij benoemd tot lector economische vraagstukken van de energietransitie. 

Het lectoraat

Het lectoraat Juridische en Economische Vraagstukken binnen de Energietransitie draagt bij aan de overgang naar een duurzame samenleving gebaseerd op het gebruik van schone energiebronnen. Dat vraagt niet alleen om nieuwe technologieën, maar ook om juridische kaders en nieuwe verdienmodellen voor duurzame investeringen in de energiemarkt. Het lectoraat richt zich op deze aspecten. 

Het lectoraat maakt deel uit van ENTRANCE - Centre of Expertise Energy van de Hanze.

Locatie

Hanze, Van OlstBorg 
Gerardus de San conferentiezaal 
Zernikeplein 7 in Groningen 
 
U kunt gebruik maken van de parkeerterreinen P3 en P4. 

Interessegebieden

  • Economie en Management

Thema's