Lectorinstallatie Elanor Kamans

  • Evenement
Elanor goed gebruiken
  • Datum
    • datum

  • Tijd
    • starttijd

    • eindtijd

  • Locatie

    Energy Barn

    locatie

Op 23 oktober vindt de lectorinstallatie van Dr. Elanor Kamans plaats in de Energy Barn.

Programma 
15:30 uur - Ontvangst   
16.00 uur - Film  
16:05 uur - Annemarie Hannink MHA, lid College van Bestuur  
16:15 uur - Lectorale rede dr. Elanor Kamans  
16.35 uur - Installatie    
16.40 uur - Kris Tuinier MBA, directeur Centrum voor Talent en Leren  
17:00 uur - Receptie (tot 18:00 uur)    

Voorprogramma  

Voorafgaand aan de installatie vindt vanaf 13.30 uur een symposium plaats. Tijdens dit interactieve en gevarieerde symposium passeren de verschillende pijlers van het lectoraat de revue.  

  • Onderwijs voor een duurzame toekomst 

Het lectoraat vindt het belangrijk dat studenten hun talenten inzetten voor het bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering. Marjan Nijenbanning-Pot, Duurzame docent van het jaar 2020 en practor ‘Ondernemend leren met en van de SDG’s in het mbo’ bij DC Terra en Nooderpoort verzorgt tijdens het voorprogramma een lezing. Hierin vertelt ze over het belang van aandacht voor duurzame ontwikkeling in het onderwijs. 

  • Persoonlijke ontwikkeling 

Het lectoraat doet onderzoek naar het begeleiden en stimuleren van de persoonlijke ontwikkeling van studenten zodat ze kunnen ontdekken wat hun passie en talent is en waar ze zich voor in willen zetten. Tijdens het voorprogramma ervaren de deelnemers zelf hiervan het belang en welke vorm dit kan krijgen in het hoger onderwijs. 

  • Toegankelijkheid van hoger onderwijs 

Het lectoraat doet ook onderzoek naar de voorwaarden voor talentontwikkeling. Hoe kunnen we er als hogeschool voor zorgen dat de talenten van alle studenten tot bloei komen? Tijdens het voorprogramma gaan we in gesprek met studenten en alumni voor wie de toegang tot het hoger onderwijs lastiger kan zijn, zoals studenten van wie de ouders niet gestudeerd hebben of studenten die zijn ingestroomd vanuit het mbo. We staan stil bij hun ervaringen in het hoger onderwijs. 

Performance en muziek  

Met dans en muziek door studenten van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts en het Prins Claus Conservatorium.

dr. Elanor Kamans  

Elanor Kamans promoveerde in 2010 in de sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2014 werkt Elanor bij de Hanze als senior onderzoeker bij het lectoraat Talentontwikkeling in Hoger Onderwijs en Samenleving en als docent bij de opleiding Toegepaste Psychologie. In juni 2023 is Elanor benoemd tot lector bij dit lectoraat. Lees meer over Elanor.    

Het lectoraat 

Het lectoraat heeft als doel om alle studenten te ondersteunen bij het ontdekken en ontwikkelen van zichzelf en hun talenten zodat zij kunnen floreren en bijdragen aan een betekenisvolle toekomst voor mens en planeet. Door middel van onderzoek ontwikkelt het lectoraat kennis gericht op het bevorderen van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten in relatie tot relevante maatschappelijke uitdagingen. Het lectoraat maakt deel uit van het Centrum voor Talent en Leren

Locatie  

Hanze - Energy Barn

Zernikelaan 17  

9747 AJ Groningen   

Meld je hier aan!