Voor de professional met passie voor de wereld van Vastgoed: de mensen en de stenen
- Bachelor
- Voltijd
- 4 jaar
Voor de professional met passie voor de wereld van Vastgoed: de mensen en de stenen
Vastgoed is overal. Een bouwlocatie ontwikkelen, een nieuwe invulling geven aan kantoorpanden, de waarde bepalen van panden en locaties, de verduurzaming van vastgoed en het vinden van huurders: de vastgoedmarkt is dynamisch en uitdagend. Er zijn altijd ontwikkelingen die vragen om innovatieve, creatieve en daadkrachtige professionals. Ben jij die nieuwsgierige, integere professional die zich bezig gaat houden met vastgoedontwikkeling en vastgoedmanagement? Lees dan snel verder over deze Vastgoedkunde opleiding.
Uniek aan ons onderwijs is dat je tijdens je studie met het werkveld, onderzoekers en andere studenten samenwerkt aan projecten. Zo werk je aan echte opdrachten en draag je bij aan concrete oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.
Als je kiest voor de opleiding Vastgoedkunde kom je terecht in een dynamische omgeving. Bovendien werken we sinds kort met Communities of Learners (CoL), dat zijn groepjes studenten die samen leren en daarbij worden begeleid door een docent. De opleiding Vastgoedkunde biedt je de mogelijkheid om de competenties te ontwikkelen waar de vastgoedmarkt om vraagt. Je gaat geregeld voor het werkveld aan de slag. Voor vastgoedorganisaties geef je advies en zet je onderzoek op. Je initieert projecten en werkt eraan mee. Ook loop je stage. Uiteraard verwerf je tijdens de opleiding ook de kennis en vaardigheden die je als vastgoedprofessional nodig hebt.
Benieuwd naar de mening van studenten over deze opleiding? En hoe de opleiding scoort in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Bekijk de feiten en cijfers op studiekeuze123.nl!
We werken in alle jaren van de opleiding met de onderstaande thema’s:
Het eerste jaar bestaat uit twee semesters van elk 20 weken. In elk semester houd je je bezig met vijf thema’s: mens & omgeving, energie & klimaat, innovatie, normen & waarden en waardecreatie. Binnen semester 1 ligt de focus op de woonomgeving; in semester 2 ligt de focus op de werkomgeving.
Binnen deze vijf thema’s ontwikkel je ook jouw professionele en persoonlijke competenties. Je werkt samen met medestudenten aan projecten in en met de praktijk in een Community of Learners (CoL). Dit is een kleinschalige leergemeenschap van studenten die een gemeenschappelijk overkoepelend leer- en/of onderzoeksdoel hebben. Daarnaast volg je college, doe je onderzoek en werk je aan individuele- en groepsprojecten.
Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een Persoonlijk Studieadvies over het voortzetten van je opleiding. Jouw docenten kijken samen met jou naar jouw geschiktheid voor de opleiding en het latere beroep. Samen spreek je af hoe je studieplan eruit gaat zien wanneer je de studie voortzet.
In het tweede jaar krijg je te maken met de twee pijlers van de opleiding: Vastgoedontwikkeling en Vastgoedmanagement. Ook loop je een stage van 17 weken en volg je een project met internationale vastgoedvraagstukken.
Het derde jaar bestaat uit twee semesters.Het is aan jou om te bepalen wanneer je welk semester doet in het derde jaar, dit is geen vaste indeling.
Bij het ene semester ga je aan de slag met een integrale opdracht Vastgoedmanagement en Vastgoedontwikkeling. Ook doe je hier onderzoek naar vastgoedgerelateerde vraagstukken. Bij het andere semester heb je de keuze tussen een minor bij de Hanze, bij een andere instelling of in het buitenland. Er zijn tal van mogelijkheden. Je kunt ook kiezen voor de Vastgoedkunde-minor, dit is een specialisatie in vastgoedontwikkelen of vastgoedmanagement.
In het vierde jaar volg je één van de twee specialisaties: vastgoedontwikkelen of vastgoedmanagement.
Daarnaast doe je een afstudeeropdracht binnen vastgoed waarin je laat zien dat je (bijna) de professional bent die de vastgoedbranche zoekt. Je doet hiervoor onderzoek in een bedrijf of instelling en schrijft een advies.
Master Real Estate Studies Rijksuniversiteit Groningen
Na het afronden van de opleiding Vastgoedkunde is het mogelijk om de master Real Estate Studies te volgen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervoor dien je eerst een pre-master af te ronden. De toelatingseisen hiervoor kun je vinden via onderstaande link:
https://www.rug.nl/frw/education/pre-master/real-estate-studies-selection-premaster
Het is ook mogelijk om andere masters te volgen. Alle mogelijkheden en de benodigde opleiding en overige toelatingseisen kun je ook allemaal vinden op de website van de betreffende onderwijsinstelling.
Voor het traject tot Kandidaat-/Register makelaar kun je informatie vinden op de website van Vastgoedcert. Vastgoedcert is het kwaliteitsregister van makelaars in Nederland.
Voor het traject tot taxateur kun je informatie vinden op de website van de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). De NRVT bewaakt en waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van Register-Taxateurs.
Als je de opleiding Vastgoedkunde succesvol hebt afgerond, zijn voor jou diverse mogelijkheden. Je kunt ook besluiten verder te studeren. Jouw mogelijkheden op de vastgoedmarkt:
Direct toelaatbaar
Toelaatbaar met eisen t.a.v. 1 vak
Toelaatbaar met eisen t.a.v. 2 vakken
Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Zorg er dan voor dat je dit uiterlijk 31 augustus doet via Studielink. Bij voorkeur meld je je al voor 1 mei aan. Zo heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op de start in september.
In september start het studiejaar en vanaf dan moet je dus volledig ingeschreven staan en aan alle inschrijfverplichtingen voldoen.
Om te kijken of de opleiding echt bij je past, bieden we iedereen die zich aanmeldt een studiekeuzecheck aan. Als je je na 1 mei aanmeldt, is deelname aan de studiekeuzecheck verplicht.
Nadat je de studiekeuzecheck hebt gedaan, ontvang je een advies of je matcht bij de opleiding. Match je niet? Dan raden we je aan om te kiezen voor een andere opleiding. Je kunt daarbij de hulp inschakelen van één van onze studiekeuzeadviseurs.
De studie start in september. Er zijn geen mogelijkheden om in februari te starten met deze opleiding.
Ben jij onzeker over je studiekeuze en denk je erover om te wisselen van studie? Binnen het economische domein is het mogelijk om te wisselen en daarbij te kiezen tussen andere economie-gerichte bacheloropleidingen. Wil je niet wachten tot volgend jaar voordat je met die studie kunt beginnen? Dan is het switch-programma iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.
Onderwijsondersteuner