Werkplaats Elektrotechniek, Van Doorenveste

Engineering_elektrotechniek (4).jpg

Tijdens jouw opleiding ga je aan de slag met allerlei projecten. Daarvoor bedenk je allerlei oplossingen die je vervolgens ook wilt maken en testen. Dit doe je in de verschillende werkplaatsen van Elektrotechniek. Zo leer je niet alleen in theorie hoe je iets moet maken, maar kun je het ook echt in de praktijk uitvoeren. De werkplaatsen zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt voor je schoolprojecten. En in de werkplaatsen kun je zelfs terecht om te werken aan je eigen projectjes.

Werkplaatsen Elektrotechniek 

De studie Elektrotechniek heeft werkplaatsen in de D-gang. Deze werkplaatsen zijn onder andere uitgerust met meet- en regelapparatuur, soldeerbouten en één 3D-printer. Ook is er apparatuur beschikbaar om je eigen printplaten te maken en te etsen. Zo heb je alles bij de hand om je bedachte product te maken. 

In de werkplaatsen kom je ook altijd andere studenten tegen die aan het werk zijn met hun projecten. Er wordt natuurlijk elke keer aan iets anders gewerkt, maar je zou bijvoorbeeld een groepje kunnen tegenkomen die bezig is met een miniatuur lift of modelbruggen (die echt open- en dicht gaan). Ook zijn er grotere projecten gemaakt in deze werkplaatsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonnepaneel dat meebeweegt met de zon? Of een robot die automatisch het strand schoon maakt? Door verschillende technieken te combineren en samen te werken is er oneindig veel mogelijk! 

De werkplaatsen zijn tijdens werkdagen geopend van 9.00 – 17.00 uur. 

Veiligheid voorop 


Veiligheid is belangrijk in de werkplaatsen van Elektrotechniek. Om je te helpen en te ondersteunen zijn er in elke werkplaats altijd VCA-gecertificeerde instructeurs aanwezig. Daarnaast zijn in elke werkplaats persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht en dus ook beschikbaar. Denk daarbij bijvoorbeeld aan veiligheidsbrillen, handschoenen en gehoorbescherming. 

Je hebt de mogelijkheid om bij de Hanze zelf je VCA-certificaat te halen. VCA staat voor staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Door het behalen van dit certificaat toon je aan dat je basiskennis hebt van veilig en gezond werken. Bij veel technische bedrijven is zo’n certificaat verplicht, dus het kan handig zijn om hem nu alvast te halen. Maar ook om zelfstandig te mogen werken in de werkplaatsen heb je een VCA nodig. Bekijk ook de informatiepagina over het VCA-certificaat voor meer informatie.