Binnen een uur online kennismaken met de vakken en thema's van jaar 1
- Online Proefstuderen
- Bachelor
- Nederlands
Binnen een uur online kennismaken met de vakken en thema's van jaar 1
Welkom bij Online Proefstuderen! Wil je leren hoe je kan bijdragen aan de ontwikkeling van jeugd? En weet je nog niet in welke omgeving je dit wilt doen? Kies dan voor de Pabo Zorg. Zo ontdek je welke van beide werkvelden jouw voorkeur heeft en of de combinatie je aanspreekt. Tijdens je propedeuse Pabo Social Work in het eerste jaar richt je je op de vervolgkeuze voor Pabo Zorg of Social Work in het tweede jaar.
Bij Online Proefstuderen volg je modules over een thema of vak uit jaar 1 van een voltijd Associate degree of bachelor. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding. Een module bestaat in de basis uit drie onderdelen: een flitscollege, theorie en een korte quiz. Zo kom je er nóg beter achter of deze studie bij jou, je vaardigheden en je kwaliteiten past!
Om het gedrag en denken van kinderen te begrijpen en ze goed te kunnen begeleiden, is het nuttig om het gedrag in het licht van de ontwikkeling te bekijken. In deze module legt docent Lieke je meer uit over de ontwikkeling van kinderen op verschillende gebieden. Je gaat daarna aan de slag met opdrachten om de theorie in de praktijk te onderzoeken en herkennen.
Tijdens de opleiding maken we gebruik van lesboeken. Voor Online Proefstuderen maken we voor nu een verwijzing naar kijkopontwikkeling.nl. Hierop staat informatie over de groei en ontwikkeling bij kleuters en schoolkinderen. Bekijk op de website de informatie onder de kopjes:
Let op: deze informatie heb je nodig voor het vervolg van de module.
Het is tijd om zelf aan de slag te gaan! Je gaat een aantal opdrachten uitvoeren met een kind tussen 4 en 7 jaar om de ontwikkeling in kaart te brengen. In het document leer je meer over de opdracht.
Beantwoord de multiple choice vragen om te kijken wat je is bijgebleven van de voorgaande stappen. Na afloop krijg je kort feedback op je antwoord. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Tot welke inzichten zijn zij gekomen?
Beantwoord de vragen
Als leerkracht / groepsbegeleider ben je een bepalende factor voor de sfeer in de groep. In deze module gaat docent Ninja inzoomen op een groep in de klas. Dit doet ze samen met jou aan de hand van theorie en voorbeelden waar je zelf mee komt.
Iedere dag staat de juf of meester voor de klas. Dan is het natuurlijk wel fijn dat je goed met elkaar kunt opschieten. Maar wat maakt iemand een goede juf of meester? Het NOS Jeugdjournaal zocht het uit.
Beantwoord de multiple choice vragen om te kijken wat je is bijgebleven van de voorgaande stappen. Na afloop krijg je kort feedback op je antwoord. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Tot welke inzichten zijn zij gekomen?
Beantwoord de vragen
Het is tijd om zelf aan de slag te gaan! Hoe gaat het met de groep? In welke fase van de groepvorming bevindt de groep zich? Wat kan ik als (aankomend) leerkracht doen om de samenwerking in de groep te vergroten? Lees er meer over in het document.
Weet je al (bijna) zeker dat je deze opleiding wilt gaan doen? Meld je dan aan voor een Meeloopdag! Studiekiezers geven aan dat meeloopdagen het belangrijkste middel is voor het maken van hun studiekeuze.
Meld je aan voor een Meeloopdag
Blijf je dan verder verdiepen in de verschillende studies! Volg nog een module en maak inhoudelijk kennis met de studies.
Neem dan contact met ze op! Via deze pagina onder het tabje 'Contact & Locaties' vind je de gegevens.
Loop je vast of heb je twijfels over hoe je verder moet? Onze studiekeuzeadviseurs helpen je graag op weg!
Weet je zeker welke opleiding je gaat doen? Meld je dan aan! Op deze pagina staat een handig stappenplan.
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?