Binnen een uur online kennismaken met de vakken en thema's van jaar 1
- Online Proefstuderen
- Bachelor
- Nederlands
Binnen een uur online kennismaken met de vakken en thema's van jaar 1
Welkom bij Online Proefstuderen! Jij hebt een brede interesse, bent nieuwsgierig, proactief, sportief, creatief en bereid jezelf en jouw leiderschap te ontwikkelen. Het spreekt je aan om een opleiding te volgen waarin je, naast lessen en opdrachten op school, veel tijd doorbrengt in de praktijk. Je bedenkt en organiseert nieuwe activiteiten en wilt de beste zijn in jouw beroep.
Bij Online Proefstuderen volg je modules over een thema of vak uit jaar 1 van een voltijd Associate degree of bachelor. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding. Een module bestaat in de basis uit drie onderdelen: een flitscollege, theorie en een korte quiz. Zo kom je er nóg beter achter of deze studie bij jou, je vaardigheden en je kwaliteiten past!
Hoe bouw je een goede les op? En waar moeten leerlingen aan voldoen als ze klaar zijn met de basisschool? Docent Berdien gaat het je uitleggen in deze module.
In het flitscollege verwijst Berdien naar het filmpje van Kinderen voor Kinderen, via onderstaande knop kan je de video bekijken.
Bekijk de video
De bekwaamheid tot het geven van onderwijs vereist een brede professionele basis en omvat de vakinhoudelijke, de vakdidactische en de pedagogische bekwaamheid. In dit document lees je over deze drie bekwaamheidseisen
Download het document
Scholen hebben steeds vaker de behoefte om voor één of meer leergebieden minder te werken vanuit een methode. Dit speelt onder andere bij Oriëntatie op jezelf en de wereld maar ook bij de andere leergebieden. Om scholen houvast te bieden, dit proces te ondersteunen en omdat TULE echt voorbeeldmatig is, heeft SLO voor ieder leergebied van het primair onderwijs de inhoud geformuleerd in de vorm van aanbodsdoelen. Lees erover op deze website.
Leer over TULE inhouden & activiteiten
De vragen zijn er niet om je te laten ervaren hoe tentamens op het hbo zijn. Er wordt getest of je de onderdelen uit voorgaande stappen goed hebt begrepen. Na afloop zie je waarom het antwoord juist of onjuist is. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Hoe hebben zij het gedaan?
Beantwoord de vragen
Wat is didactisch handelen? En hoe kan goed didactisch handelen bijdragen aan het uitvoeren van een handstand? In deze module nemen docenten Iris en Hans je mee, samen met vier studenten.
De laatste jaren is er veel aandacht voor het onderscheid tussen bewust (expliciet) en onbewust (impliciet) motorisch leren, waarbij expliciet leren regelmatig de stempel kreeg van ‘achterhaald’ of ‘fout’ en impliciet leren ‘up-to-date’ en ‘goed’. Als het gaat om expliciet en impliciet leren bestaat er geen goed of fout. In dit artikel wordt de kennis van nu op een rij gezet en vervolgens aangevuld met praktische voorbeelden, zodat je zelf een gefundeerde keuze kunt maken.
Download het document
De vragen zijn er niet om je te laten ervaren hoe tentamens op het hbo zijn. Er wordt getest of je de onderdelen uit stap 1 en 2 goed hebt begrepen. Na afloop zie je waarom het antwoord juist of onjuist is. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Hoe hebben zij het gedaan?
Beantwoord de vragen
Voor een goede basis in natuuronderwijs kan je gebruikmaken van het 5 stappenplan. Bij dit stappenplan maak je gebruik van écht materiaal. Op die manier kunnen leerlingen concreet aan de slag. Tijdens deze module vertelt docent Allard je over het 5 stappenplan met echt materiaal: slakken!
Onderzoekend leren geeft kinderen de mogelijkheid om vanuit hun nieuwsgierigheid en vragen de wereld te verkennen en te onderzoeken. In dit artikel lees je hoe je de betrokkenheid en motivatie nog meer tot uiting kan laten komen.
De vragen zijn er niet om je te laten ervaren hoe tentamens op het hbo zijn. Er wordt getest of je de onderdelen uit stap 1 en 2 goed hebt begrepen. Na afloop zie je waarom het antwoord juist of onjuist is. Ga ook in gesprek met je klasgenoten. Hoe hebben zij het gedaan?
Beantwoord de vragen
Weet je al (bijna) zeker dat je deze opleiding wilt gaan doen? Meld je dan aan voor een Meeloopdag! Studiekiezers geven aan dat meeloopdagen het belangrijkste middel is voor het maken van hun studiekeuze.
Meld je aan voor een Meeloopdag
Blijf je dan verder verdiepen in de verschillende studies! Volg nog een module en maak inhoudelijk kennis met de studies.
Neem dan contact met ze op! Via deze pagina onder het tabje 'Contact & Locaties' vind je de gegevens.
Loop je vast of heb je twijfels over hoe je verder moet? Onze studiekeuzeadviseurs helpen je graag op weg!
Weet je zeker welke opleiding je gaat doen? Meld je dan aan! Op deze pagina staat een handig stappenplan.
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?