'We voeren veel opdrachten uit voor externe bedrijven'

  • Student aan het woord
Ramon Radstaak.jpg

Eerstejaars masterstudent Ramon Radstraak was nog niet uitgestudeerd en wilde graag meer leren over de voedingsindustrie. Daarom koos hij voor de master Duurzame en Gezonde Voeding.

'Na het afronden van mij bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek - Biologische en Medische Research was ik voor mijn gevoel nog niet klaar met studeren. Ik wilde graag mijn kennis verder verbreden en me meer richten op de voedselindustrie.  

Mijn interesse in voedselinnovatie en de biotechnische aspecten van de productie en ontwikkeling, maakte dat ik koos voor de master Duurzame en Gezonde Voeding. Deze tweejarige master bestaat uit vier modules waarin elk aspect van duurzame en gezonde voeding aan bod komt. Vooral de vakken die deze master biedt, spraken me erg aan.

Tot nu toe ben ik erg tevreden over de master. De docenten zijn betrokken en de vakken geven een goede verdieping of verbreding aan de integrale (groeps)opdrachten die we doen. Omdat de master nog relatief nieuw is, merk je soms dat bepaalde vakken in een te vroeg of te laat stadium van de integrale opdracht worden gegeven, maar dat is begrijpelijk.

Het praktijkgerichte karakter van deze hbo-master komt goed naar voren doordat we onze integrale opdrachten uitvoeren voor externe bedrijven. Gedurende de master hebben we regelmatig contact met opdrachtgevers en andere stakeholders, wat een goede voorbereiding is op het werkveld. 

Wat ik vooral waardeer aan de master is de zelfstandigheid en de verdieping die het biedt ten opzichte van mijn bachelor. Het contact met bedrijven zoek je vaak zelf op, en je hebt de vrijheid om aan te geven wat je wilt leren en waar je als klas behoefte aan hebt.'