Jouw talent, hun toekomst

  • Associate degree
  • Associate degree
  • Voltijd
  • 2 jaar
20241014BY_Wouter_BREM_Ad PEP voltijd HIGHRES_029.jpg

Pedagogisch Educatief Professional

Niveau
associate degree
Vorm
voltijd
Duur
2 jaar
Taal
Nederlands
Locaties
Groningen
Graad
Associate degree
Credits
120 ECTS
Startmaanden
Start: september
  • Onderwijs en Opvoeding
  • Gedrag en Maatschappij

Wil jij je eigen talent inzetten om kinderen een stapje verder te brengen? Dan is de Ad Pedagogisch Educatief Professional echt iets voor jou.

Heb jij altijd al met kinderen willen werken en weet je dat elk kind net iets anders nodig heeft? Met de Ad Pedagogisch Educatief Professional leer je in twee jaar hoe je kinderen van 2-12 jaar kunt begeleiden in hun ontwikkeling. Je leert hoe je activiteiten kunt aanbieden waardoor kinderen creatiever worden of meer gaan bewegen en je weet hoe je kunt aansluiten bij de talenten van een kind.

Projecten

Uniek aan ons onderwijs is dat je tijdens je studie met het werkveld, onderzoekers en andere studenten samenwerkt aan projecten. Zo werk je aan echte opdrachten en draag je bij aan concrete oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken.

Wij zijn Ad PEP voltijd

Sla over

Over deze studie

Praktijkgericht/ Stage

De Ad is een praktijkgerichte opleiding. Dit merk je tijdens de lessen, maar ook doordat je gedurende je hele opleiding stage loopt. Je loopt minimaal 8 uur stage. Deze uren mag je verspreiden over twee dagen.
Je kunt je diploma kleuring geven door in het tweede jaar een praktijksetting te kiezen in de richting van jouw voorkeur. Je verdiept je al tijdig in de organisatie waar je aan de slag gaat tijdens het afstuderen. Hierbij staat de vraag of praktische behoefte van een organisatie centraal.

Studiebegeleiding

In de opleiding Ad PEP werken we in studieteams, kleine groepen van ongeveer 10-12 studenten. Met dit studieteam werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en werk je samen aan de opdrachten van de opleiding. Het studieteam heeft als voornaamste doel om een brug te slaan tussen de aangereikte theorie en je stage. Daarnaast begeleidt de studieteambegeleider je bij het plannen van je studieloopbaan en bij de keuzes die je kunt maken.

Vergelijkbare opleiding

De Ad Pedagogisch Educatief Professional wordt ook in deeltijd aangeboden. Binnen deze opleiding staat het profiel “pedagogisch specialist” centraal. Bij deze deeltijdopleiding volg je één dag per week lessen. De andere dagen werk je minimaal 16 uur in bijvoorbeeld de kinderopvang, IKC (Integraal Kindcentrum) of het (speciaal)basisonderwijs.

  • Feiten & cijfers

    Benieuwd naar de mening van studenten over deze opleiding? En hoe de opleiding scoort in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Bekijk de feiten en cijfers op studiekeuze123.nl!

    Ga naar Studiekeuze123

Dit ga je doen

Jaar 1

In het eerste jaar leer je hoe je een groep(je) kinderen kunt begeleiden op een school, in de opvang of in een buitenschoolse setting. Je maakt actief kennis met verschillende perspectieven op leren en ontwikkelen. Je krijgt brede pedagogische en didactische kennis en je krijgt elk blok een nieuwe profiel waarbij je leert hoe je middels bewegen, beeldende kunst, dans en muziek de ontwikkeling van kinderen verder kunt stimuleren, want leren doe je niet alleen met je hoofd maar ook met je hart en je handen! Extra aandacht besteden we aan het stimuleren voor de taalontwikkeling van kinderen. Belangrijk onderdeel van de opleiding vormt je stage. Je loopt 8 uur stage die verspreid kunnen worden over twee dagen.

Jaar 2

In het tweede studiejaar kies je een profiel en bouw je verder aan je professionele ontwikkeling als pedagogisch educatief professional. Het laatste half jaar werk je in een afstudeertraject.

Je kunt je diploma kleuring geven door een praktijksetting te kiezen in de richting van jouw voorkeur. Je verdiept je al tijdig in de organisatie waar je aan de slag gaat tijdens het afstuderen. Hierbij staat de vraag of praktische behoefte van een organisatie centraal.

Overzicht van de vakken

Jaar 1

Thema’s : Het ontwikkelende kind & Het lerende kind

Onderdelen: Pedagogiek en Didactiek, Sport en Bewegen,  Beeldende kunst, Taalstimulering Muziek en Dans

Praktijk: Stage + Professionele identiteit

Jaar 2

Thema’s : Het talentkrachtige kind & Burgerschap

Keuzeprofiel:

  • Pedagogisch Specialist
  • Sport en bewegen
  • Beeldende kunst
  • Muziek en dans

Stage +  Professionele identiteit + Afstuderen

Doorstuderen

Heb je de smaak te pakken? Dan bestaat de mogelijkheid om na afronding van de Associate degree PEP door te studeren. Met het Ad PEP diploma kun je, afhankelijk van je gekozen profiel, doorstromen naar een bachelor. Voor de Pabo Sociaal Werk en de ALO geldt dan dat je dit in maximaal 2,5 jaar kunt afronden. Ook is het mogelijk om door te stromen naar de bachelor docent beeldende kunst of docent muziek.

Aan het werk

Na afronden van de opleiding kan je als afgestudeerd Ad PEP kun je aan de slag in de praktijk, veel afgestudeerden doen dat. Na deze tweejarige opleiding krijg je de graad Associate degree. Met de Ad kun je vervolgens bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Leraarondersteuner op een basisschool
  • Pedagogisch specialist in de kinderopvang. Je bent met de opleiding bevoegd om te werken in de dagopvang en in de buitenschoolse opvang. Denk ook aan een Sport BSO en een Cultuur BSO.
  • Pedagogisch Coach/ beleidsmedewerker
  • Educatief medewerker verlengde schooldag
  • Educatief medewerker in een kunst- en cultuurinstelling

Past dit bij jou? Ben je nieuwsgierig, communicatief sterk en initiatiefrijk? Spreekt het je aan om een opleiding te volgen waarin je, naast lessen en opdrachten op school, veel tijd doorbrengt in de praktijk. Dan past deze Ad PEP zeker bij jou!

Toelating & aanmelding

Wil je je aanmelden voor deze opleiding? Neem dan contact op met Martine Dijk. 

Martine Dijk

Toelatingseisen

  • Direct toelaatbaar

Start studie

De studie start in september. Er zijn geen mogelijkheden om in februari te starten met deze opleiding.

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij
  • Onderwijs en Opvoeding