Marjolein Groot Rouwen
Onderzoeker
Versterk jouw kennis van accountancy en adviesvaardigheden voor diverse organisaties
Onderzoeker
In negen maanden vergroot je je kennis over administratieve dienstverlening, fiscaliteit, advisering en controle. Na afronding kun je direct door naar de Post-Bachelor Accountancy – ‘oriëntatie MKB’ en de titel Accountant-Administratieconsulent (AA) behalen. Dit programma biedt een perfecte combinatie van werken en leren, en bereidt je voor om kleine en grote organisaties te ondersteunen bij het nemen van onderbouwde financiële beslissingen
Gedurende het schakelprogramma vergroot je je inhoudelijke kennis over de vier kerntaken van een accountant: administratieve dienstverlening, fiscaliteit, advisering en controle. Tijdens het schakelprogramma kan jij je opgedane kennis direct toepassen op jouw werkplek. Een perfecte combinatie van werken en leren!
Na het schakelprogramma kan je nog beter kleine en grote organisaties ondersteunen en adviseren bij het maken van goede en onderbouwde financiële beslissingen.
Het schakelprogramma Accountancy duurt ongeveer 9 maanden en is verdeeld in vier periodes, elk met specifieke thema's gericht op het vergroten van je accountancykennis.
Periode 1:
Periode 2:
Periode 3:
Periode 4:
Het schakelprogramma is naast theoretisch ook praktisch ingericht, want naast één dag studie per week ben je de overige tijd aan de slag binnen een accountantskantoor. In verband met de grote studiebelasting in het eerste half jaar van het schakelprogramma adviseren wij dat je maximaal drie dagen per week voor een accountantskantoor werkzaam bent.
Na afronding van het schakelprogramma ben je een controlerende financiële professional die met inlevingsvermogen, cijfermatige onderbouwing en integriteit kwalitatief goede adviezen geeft. Je kunt dus verder met je beroep, maar het is ook een perfecte schakel om door te studeren tot Accountant Administratieconsulent (AA). Kies je ervoor om door te studeren tot AA, dan kan dat bij ons. Hiervoor volg je de opleiding Post-Bachelor Accountancy met oriëntatie Accountancy-MKB, waarmee je de titel AA behaalt.
Het Schakelprogramma Accountancy is toegankelijk voor studenten met een afgeronde (economische) bachelor. Neem gerust contact met ons op om te kijken of jouw bachelor toegang geeft tot het Schakelprogramma Accountancy.
Voor dit schakelprogramma heb je een afgeronde (economische) bachelor nodig.
Naast een recent diploma heeft het de voorkeur dat je drie dagen per week werkzaam bent binnen een accountantskantoor.
Wil je samen met collega's deze opleiding volgen, jouw medewerkers opleiden, of ben je geïnteresseerd in specifieke modules? Onze maatwerk- en in-company trajecten bieden talloze mogelijkheden. We stemmen deze volledig af op de behoeften van jouw bedrijf of organisatie, en de lessen kunnen vaak zelfs op jouw locatie plaatsvinden.
Deze opleiding start 2x per jaar.
Hieronder een overzicht van alle startdata.
Het schakelprogramma start bij voldoende aanmeldingen begin september en februari op de vrijdag. De colleges worden wekelijks gegeven op vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur.
De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met de NHL-Stenden Hogeschool. De colleges vinden plaats op de locatie Zernike Campus van de Hanzehogeschool Groningen
De duur van het schakelprogramma is minimaal 9 maanden
In totaal bestaat het schakelprogramma uit 60 studiepunten (ECTS). Elk studiepunt staat gelijk aan een studielast van 28 uur. De totale studiebelasting van het schakelprogramma is 1680 uur, dit is inclusief contacturen en zelfstudie. Hoe je dit persoonlijk voelt en ervaart is afhankelijk van vele factoren zoals je ervaring, leefomstandigheden en je werkplek.
Het schakelprogramma kost € 5.500,00 inclusief examens. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Mocht je meerdere kansen nodig hebben om je landelijk examen en schriftelijke tentamens te behalen, dan wordt dit in rekening gebracht. Het schakelprogramma is vrijgesteld van btw.
Toetsing vindt plaats door middel van schriftelijke tentamens en één landelijk examen OverAllToets (OAT). Daarnaast krijg je opdrachten voor op je werkplek.
Onderzoeker
Op donderdag 23 januari is er een Online Informatieavond voor professionals. Stel je vragen over de inhoud, toelatingsvoorwaarden, financiering en aanmeldprocedures. Ontdek of de opleiding bij je past en welke mogelijkheden er zijn om de volgende stap in je carrière te zetten.
Meer informatie en aanmelden