Art Meets Technology in SPOT Groningen

  • Nieuws
Art meets technology Myrthe Meines.jpg

Welke nieuwe kansen en uitdagingen biedt AI voor de ontwikkeling van kunst, design en technologie? Studenten van Academie Minerva en van het Instituut voor Communicatie, Media & IT presenteerden in SPOT Groningen hun projecten en producten.

Rosa Wevers, senior onderzoeker Kunst & Technologie bij Kenniscentrum Kunst & Samenleving, gaf een introductie op het thema en de impact op jonge makers.

"De ontwikkelingen op het gebied van AI en andere nieuwe technologieƫn gaan razendsnel. Dat biedt spannende mogelijkheden voor kunstenaars en creatieve makers, omdat hun artistieke toolbox wordt vergroot en het nieuwe vormen van publieksinteractie mogelijk maakt. Tegelijkertijd is het belangrijk om kritisch te blijven op de maatschappelijke en ecologische impact van nieuwe technologie, en het feit dat Big Tech steeds meer invloed krijgt op ons voorstellingsvermogen. We hebben kunstenaars en creatieve makers hard nodig om andere verbeeldingen en verhalen vorm te geven, en om ruimte te creƫren voor verwondering, twijfel en frictie."

Het was een goed gevulde zaal met mensen uit de creatieve industrie, het bedrijfsleven, en een nieuwe generatie kunstenaars en makers. Op naar de tweede editie!

Over Rosa Wevers

Interessegebieden

  • Techniek