Wil jij je ondernemersvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Hanze Ondernemen lanceert een reeks van zes inspirerende masterclasses, speciaal voor ondernemende studenten en andere geïnteresseerden. Van marktonderzoek tot financieel inzicht en circulair ondernemen, deze masterclasses bieden jou de kennis en tools om je bedrijfsidee verder te ontwikkelen.

Elke masterclass wordt gegeven door een ervaren lector, die zijn of haar expertise en praktijkervaring met jou deelt. De reeks start in februari 2025 en loopt door tot mei 2025. De masterclasses vinden plaats aan Kadijk 2 in de picasso zaal. Deelname is helemaal gratis. Je kan je aanmelden voor een of meerdere masterclasses via onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden

Over de masterclasses

Masterclass Businessplan - De blauwdruk voor succes. 

24 april van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Een goed idee is een mooie start, maar hoe zorg je ervoor dat je bedrijf écht van de grond komt? In deze masterclass leer je hoe je een stevig businessplan opstelt én hoe je de financiële kant van je onderneming op orde krijgt. Van strategische keuzes en marketing tot kosten, prijzen en investeringen – je krijgt alle tools om je bedrijf succesvol op te bouwen. 

Wat ga je leren? 
  • Hoe je jouw idee omzet in een sterk businessplan 
  • Hoe je strategische keuzes maakt voor groei en succes 
  • Hoe je een financieel plan opstelt, inclusief kosten, prijzen en investeringen 
  • Hoe je je plan overtuigend presenteert aan investeerders en andere belanghebbenden 
Leer van expert Maysun Bega 

Deze masterclass wordt gegeven door Maysun Bega, docent-onderzoeker aan de Hanzehogeschool. Met haar kennis en praktijkervaring helpt ze jou om een haalbaar en financieel gezond plan te maken. 

Wil jij je bedrijf een vliegende start geven? Meld je dan aan voor de masterclass!

Masterclass Juridische must-knows voor digitale ondernemers.

6 mei van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Veel ondernemers starten vol enthousiasme met hun idee en focussen op wat ze leuk vinden: creëren, innoveren en ondernemen. Maar zodra je een website, app of software ontwikkelt, krijg je ook te maken met wetten en regels die je niet kunt negeren. Hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming juridisch goed in elkaar zit en geen onnodige risico’s loopt? 

Leer van expert Trix Mulder 

Deze masterclass wordt gegeven door Trix Mulder, lector Juridische Aspecten van Ondernemerschap. Trix combineert haar passie voor ICT en recht en onderzoekt hoe wetgeving en technologie elkaar beïnvloeden. Ze deelt haar inzichten over belangrijke juridische vraagstukken die jij als IT-ondernemer moet kennen. 

Wat leer je? 

  • Welke juridische aspecten spelen bij de ontwikkeling van websites, apps en software 
  • Hoe je omgaat met privacywetgeving en gegevensbescherming (AVG/GDPR) 
  • Wat de impact is van AI en Cybersecurity op jouw onderneming 
  • Hoe je jouw digitale product of dienst juridisch goed inricht 

Wil jij zonder juridische valkuilen ondernemen en je digitale product volgens de regels op de markt brengen? Dan is deze masterclass voor jou!

Masterclass Klantreizen & Waardevolle Interactie

21 mei van 09.00 uur tot 11.00 uur.

In een wereld waarin producten steeds sneller te kopiëren zijn, maakt de beleving het verschil. Tijdens deze masterclass neemt klantreis-expert Harald Pol je mee in hoe je op een duurzame en betekenisvolle manier waarde creëert voor én met je klant. 

Je ontdekt hoe je jouw idee, dienst of concept niet alleen goed uitlegt, maar vooral op het juiste moment de juiste snaar raakt in de klantreis. Harald deelt zijn visie op klantgericht denken, en laat zien hoe sterke positionering, relevante communicatie en het maken van echte connectie leiden tot langdurige impact. 

Wat leer je?
Met realistische voorbeelden en interactieve werkvormen ga je aan de slag met vragen als: 

  • Hoe ontdek je wat jouw doelgroep écht nodig heeft? 
  • Hoe stem je jouw verhaal af op hun belevingswereld? 
  • Hoe creëer je vertrouwen en betrokkenheid vanuit oprechte waarde? 

Deze masterclass is voor iedereen die klantgerichtheid niet als techniek ziet, maar als houding.