Onderzoeker Rosie Taekema-Torfi presenteert Sound Soils op IN SITU conferentie

  • Nieuws
Tekening van twee mensen die over een pad in het gras wandelen.

Onderzoeker bij lectoraat Music in Context Rosie Taekema-Torfi geeft eind september een presentatie op de eerste internationale IN SITU-conferentie, “Horizons of Sustainability: The Power of Creative Innovation for Transformation of Rural and Non-Urban Futures”, in Šibenik, Kroatië.

 Op de conferentie presenteert Rosie het project Sound Soils, dat de actuele en toekomstige rollen binnen participatieve muziekactiviteiten in Noord-Nederlandse plattelandsgemeenschappen onderzoekt. Als deel van dit project verkent ze samen met studentassistent Marinske Visser het culturele netwerk van drie dorpen, door gesprekken te voeren met inwoners. Tijdens deze gesprekken kwamen verschillende thema's aan bod, zoals het dagelijkse leven, de huidige culturele activiteiten in het dorp, en de wensen en zorgen van de community. Daarnaast besprak ze mogelijke rollen voor musici om in de toekomst samen te werken met deze gemeenschappen.

Over IN SITU


“IN SITU combineert onderzoek en experimentele acties om innovatieve praktijken van de culturele en creatieve industrieën (CCI's) in landelijke en niet-stedelijke gebieden van de EU ... te bevorderen en het vermogen van niet-stedelijke en landelijke CCI’s om op te treden als aanjagers van innovatie en duurzaamheid te bevorderen.”

Lees hier meer over IN SITU

Contact

Interessegebieden

  • Kunst en Cultuur