Hanze en Impact Noord bundelen krachten voor stimulering impact-ondernemerschap

  • Nieuws
DSC_0043.JPG

De Hanze en Impact Noord hebben hun bestaande samenwerking bekrachtigd naar een structurele en meerjarige samenwerking door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Met dit partnerschap zetten beide partijen zich in voor het versterken van impact-ondernemerschap in Noord-Nederland.

Stimuleren positieve impact

Impact Noord, een vereniging van ondernemers met een focus op maatschappelijke en ecologische verbetering, wil via dit initiatief ondernemers helpen hun positieve impact te vergroten. De samenwerking met de Hanze sluit aan bij de strategische agenda van de kennisinstelling, die gericht is op het stimuleren van duurzaam ondernemerschap in de regio.

Via gezamenlijke projecten, kennisuitwisseling en netwerkvorming zullen beide organisaties zich inzetten om impact-ondernemers te ondersteunen en te laten groeien. Daarnaast biedt de samenwerking student-ondernemers van de Hanze de gelegenheid om zich via een aspirant lidmaatschap te verbinden aan Impact Noord en zich daarmee verder te ontwikkelen. 
 

Regio voor duurzaam ondernemerschap

Petra Oden, lector Juridische Aspecten van Ondernemerschap van de Hanze, benadrukt het belang van een structurele samenwerking met Impact Noord. Het lectoraat biedt ondersteuning aan vraagstukken van impact-ondernemers en verspreidt kennis onder de leden van Impact Noord via bijvoorbeeld inspiratiesessies. Ook heeft het lectoraat samen met Impact Noord o.a. de Routekaart Impact Ondernemen ontwikkeld om de regionale samenwerking met impact ondernemers te versterken. Petra Oden: “Impact ondernemers in het Noorden zijn vooral gericht op het bieden van werk aan mensen die extra begeleiding nodig hebben. Daarom dragen de projecten ook bij aan de groei van de werkgelegenheid in het Noord-Nederland.”

De overeenkomst werd getekend door Myrthe de Vries, voorzitter van Impact Noord, en Hugo Velthuijsen, directeur van het Centre of Expertise Ondernemen van de Hanze. Bij de ondertekening waren aanwezig Floortje van Aken (Directeur Impact Noord), Petra Oden (lector Juridische Aspecten van Ondernemerschap, Hanze) en René van Maastrigt (Strategisch Accountmanager, Hanze). Met deze samenwerking streven de Hanze en Impact Noord ernaar om Noord-Nederland te positioneren als een sterke regio voor duurzaam ondernemerschap, waar maatschappelijke en ecologische impact centraal staan.