UMCG Innovatieprijs voor projectvoorstel Music Enhancing Emotion Regulation

  • Nieuws
Foto Johanna innovatieprijs-2.jpg

Hoe leren zorgverleners mentale zelfzorg? Steeds meer zorgverleners, met name jonge artsen en studenten kampen met emotionele uitputting en burn-out klachten. Johanna Schönrock-Adema, psycholoog en onderzoeker bij het lectoraat Music in Context en het UMCG, won met haar onderzoeksvoorstel de innovatieprijs Onderwijs en Opleiden van het UMCG.

Met het prijzengeld ontwikkelt Johanna een muzikale emotieregulatie-training voor geneeskundestudenten. Musici die gespecialiseerd zijn in het persoonsgericht werken in de gezondheidszorg nemen studenten mee in hun ervaringen en laten de dokters-in-spe zelf kennismaken met de aanpak. In deze nieuwe context is het de bedoeling om met de live muziek emoties op te roepen of emoties te laten herbeleven. Vervolgens wordt in samenwerking met docenten van de geneeskundeopleiding gereflecteerd op het herkennen van emoties en het reguleren ervan.  

De persoonsgerichte, participatieve muzikale aanpak die daarbij wordt toegepast komt voort uit het onderzoeksproject Professional excellence in Meaningful Music in Health Care en dit nieuwe project 'Music Enhancing Emotion Regulation!' (MEER!) wordt dan ook mede uitgevoerd door het lectoraat Music in Context van de Hanze.

Lees meer op de website van het UMCG

 

Over Johanna Schönrock-Adema

Interessegebieden

  • Gezondheid en Sport
  • Kunst en Cultuur