Helft risicopatiënten kampt bij intake diëtist met zware ondervoeding
- Nieuws
Gepubliceerd
De helft van de volwassenen die vanwege ondervoeding of risico daarop naar de diëtist moet, blijkt er op het moment van de verwijzing veel slechter aan toe te zijn dan gedacht.
De helft valt in de categorie zwaar ondervoed. Dit blijkt uit de tussentijdse resultaten van onderzoek door de Hanzehogeschool Groningen, voedingsfabrikant Nutricia en bijna 30 diëtistenpraktijken in Nederland. Lector Harriët Jager-Wittenaar vertelt over de belangrijke resultaten uit het MONDAY onderzoek in het Dagblad van het Noorden d.d.12 april 2023.
Lees hier het artikel.
Lector Malnutrition and Healthy Ageing
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?
Geef je mening
Bedankt voor je feedback. We gaan er mee aan de slag.
Hanze gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren, sommige worden geplaatst voor diensten van derden. Meer weten? Lees ons cookiebeleid op cookieverklaring.
Hanze gebruikt cookies om de website optimaal te laten functioneren, sommige worden geplaatst voor diensten van derden. Meer weten? Lees ons cookiebeleid op cookieverklaring.
Er worden alleen cookies geladen die noodzakelijk zijn voor de basiswerking van de website. Voor website analyse wordt alleen gebruik gemaakt van anonieme basisinformatie. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.
Om extra functies te kunnen gebruiken, zoals video's en formulieren, worden functionele cookies geplaatst. Voor website analyse wordt alleen gebruik gemaakt van anonieme basisinformatie. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.
Om gebruikerservaring te verbeteren worden statistische cookies gebruikt, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor website analyse. Voor website analyse wordt alleen gebruik gemaakt van anonieme informatie. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.
Marketing cookies worden gebruikt om relevante advertenties te kunnen tonen op advertentieplatformen zoals Facebook en Google. De cookies delen individuele gegevens over jouw surfgedrag op onze website.
Voor dit element zijn cookies nodig.
Accepteer 'functionele cookies' om deze inhoud te zien.