Hanze ontwikkelt gids Internationale Kinderontvoeringen
Naar schatting worden jaarlijks ruim 250.000 kinderen in Europa het slachtoffer van migratiestromen, mensenhandel, mensensmokkel, seksuele uitbuiting en internationale kinderontvoeringen. Begin december kwamen politie-experts uit meer dan dertig landen bijeen voor het internationale congres ‘Together we care, together we investigate’, georganiseerd door het Police Expert Network on Missing Persons (PEN-MP).
Een van de doelen was om de internationale politiesamenwerking bij internationale kinderontvoeringen te verbeteren. Onderzoekers Roy Krijger en Sofie Lorijn van het lectoraat Verslavingskunde gaven hier een expert sessie.
Tijdens hun sessie, die was opgezet als een soort talkshow, gingen Roy en Sofie als talkshow hosts met de landen in gesprek: wat voor soort casussen van internationale kinderontvoeringen kom je tegen in jouw land? Hoe ziet de samenwerking met andere landen eruit? Wat gaat goed en wat kan beter?
Daar kwamen waardevolle antwoorden uit en die nemen Roy en Sofie mee voor hun project Internationale kinderontvoering. De bedoeling is om te komen tot een digitale, interactieve gids met een overzicht van de relevante Europese stakeholders, het juridische speelveld, scenario's van kinderontvoering en de werkwijze per land. De gids is bedoeld voor PEN-MP leden. Het project wordt samen met Hanzestudenten van verschillende opleidingen uitgevoerd in de Innovatiewerkplaats Zorg en Veiligheid.
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?