• Datum
    • datum

  • Tijd
    • starttijd

    • eindtijd

  • Locatie

    Online

    locatie

Omgaan met armoede in de kinderopvang, de nieuwste toevoeging aan de reeks handreikingen die professionals helpen om te gaan met kinderen en gezinnen die in armoede leven. De handreiking wordt gelanceerd tijdens deze webinar.

Om professionals te helpen bij het omgaan met kinderen en gezinnen in armoede hebben Annelies Kassenberg (lector Jeugd & Leefomgeving) en MariĆ«tte Lusse (lector Kinderarmoede, Hogeschool Rotterdam) samen met professionals, onderzoekers, ervaringswerkers, ouders en kinderen een aantal handreikingen ontwikkeld.De handreikingen bevatten concrete werkwijzen en handvatten om armoede bij kinderen te Signaleren en kinderen en gezinnen in armoede te Ondersteunen en te Stimuleren (SOS bij kinderarmoede). Nu wordt nieuwste handreiking in de reeks gelanceerd: omgaan met armoede in de kinderopvang. 

In deze handreiking ligt de focus op de professionals in de kinder- en gastouderopvang. Hoe kun je omgaan met kinderen die in armoede leven? Welke tips en werkwijzen zijn er? En hoe pas je deze toe in de praktijk? Tijdens deze interactieve webinar komen verschillende gasten aan het woord die hun ervaringen delen en krijg je zo de eerste inkijk in de nieuwe handreiking. 

Voor wie?
De webinar is gericht op professionals vanuit de kinder- en gastouderopvang. 

Praktische informatie
Datum: dinsdag 1 oktober
Tijd: 15.00 uur - 16.00 uur
Link: Webinar Omgaan met armoede in de kinderopvang

Aanmelden

Contact